V Piešťanskom týždni 46 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 11. novembra 2013, 12:38
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Podpálil doma  vyhrážal sa samovraždou
V utorok 5. novembra sa v novostavbe poschodového domu na Ulici Dominika Tatarku v Piešťanoch sa vyhrážal podpálením celého domu a samovraždou muž z Pezinka, ktorý tu pravdepodobne prespával. Oheň, ktorý založil, hasiči zlikvidovali jedným vedrom vody, muž bol v zlom psychickom stave, na hrade mal vytvorenú slučku na obesenie. Prevzala si ho polícia. Majiteľke vznikla predbežná škoda asi päťsto eur.

V Piešťanskom okrese k voľbám prišlo necelých 14 percent
Voľby do krajských parlamentov poznamenala veľmi nízka účasť voličov. V sobotu 9. novembra k urnám v Trnavskom kraji prišlo iba 17,46 percenta oprávnených voličov. V rámci Slovenska je to druhá najnižšia účasť. Vyšplhala na necelých 14 percent. Mapovali sme, aká atmosféra vládla počas volieb v jednotlivých volebných okrskoch.
Prenájom za obradnú sieň znížili o 13 euro

Petícia za zníženie prenájmu obradných siení sa na stoly piešťanských poslancov vracia ako bumerang. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva vo štvrtok 7. novembra opäť vyvolala diskusiu, ktorá trvala takmer dve hodiny.
Za nájom budovy chcú minimálne 22-tisíc eur ročne

Poslanci mesta Piešťany odhlasovali na novembrovom zasadnutí podmienky verejnej obchodnej súťaže na nájom nehnuteľnosti v Sade Andreja Kmeťa. Nový nájomca by tu mal zachovať podmienku využívania budovy na verejné stravovanie. Zastupiteľstvo tiež určilo, že nájomná zmluva bude na dobu určitú, a to na 15 rokov.
Na nebi sa cítil ako v siedmom nebi

Vlastne by mal lietanie a všetko, čo sa s ním súvisí, nenávidieť. Hoci už od útleho detstva hlavu otáčal k motorovým vtákom križujúcich oblohu osudová havária jeho vzlet uťala bezo zbytku. Navzdory tomu, keď reč prejde na lietanie, 86-ročný Gustáv Gembický ožije ako malé dieťa.
Tá naša stužková!

Počas minulého týždňa opäť znela študentská hymna a pred rodičov a učiteľský zbor predstúpili študentky vyobliekané v nádherných róbach a v účesoch z najmodernejších magazínov a mládenci v tmavých oblekoch. Z detí sa počas tohto večera stali dospelí. Zelenými stužkami nádeje boli ozdobení maturanti z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera, Gymnázia Pierra de Coubertina, Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici a Strednej odbornej školy vo Vrbovom.
Tréner „havranov“ Milan Klement: Bude to boj až do konca 

Hokejová Tipsport extraliga má za sebou prvú tretinu, po ktorej sú hokejisti ŠHK 37 Piešťany na šiestom mieste. Výkony piešťanských hráčov  však nie sú optimálne, nedarí sa im najmä na domácom ľade a často sa strelecky trápia. Tréner Piešťan Milan Klement teda nemá dôvod byť spokojný a Piešťanskému týždňu poskytol rozhovor, kde hovorí o príčinách nevyrovnaných výkonov „havranov“.
Minister Čaplovič ocenil Róberta Erbana za prácu s mládežou

Desiatky dlhoročných a úspešných trénerov mládeže si vo štvrtok z rúk ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ) Dušana Čaploviča prevzalo v šermiarni bratislavskej haly Mladosť ocenenie za celoživotnú prácu s mládežou i za výrazné úspechy ich mladých zverencov na medzinárodnej scéne v kalendárnom roku 2012. Medzi ocenenými bol aj tréner piešťanských kanoistov Róbert Erban.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava