Dobrovoľníci budú sadiť stromy

  • Spravodajstvo
  • 8. novembra 2013, 09:11
  • Autor:sita/red(i)

Nové stromy na pozemku Fakultnej nemocnice v Trnave sa chystajú v nedeľu 10. novembra sadiť dobrovoľníci. Zeleňou chcú oddeliť novú budovu nemocnice od frekventovanej Dohnányho ulice, po ktorej denne prejde až 28-tisíc vozidiel. Sadiť budú darované javory a ďalšie stromy, ktoré kúpia z výťažku hudobného festivalu Ekofest.

"Negatívny vplyv exhalátov a hluku z cesty na pacientov by sme chceli eliminovať výsadbou hygienicko-izolačnej zelene. Nemocnica na výsadbu stromov nemá peniaze, aktivitu dobrovoľníkov však víta. Prisľúbili nám, že o vysadené stromy sa budú ďalej starať,“ povedal Matej Lančarič z občianskeho združenia Trnavská alternatíva, ktoré sa na spolupráci dohodlo s iniciatívou Lepšia Trnava.
Podľa informácií Lančariča, ktorý je aj predsedom mestskej komisie životného prostredia a prírodných hodnôt, bude v najbližších dňoch vysadených aj ďalších približne 150 stromov za 20-tisíc eur z rozpočtu mesta. Spolu s výsadbou, ktorá bola súčasťou rôznych investičných akcií, by tak v tomto roku mohlo byť v Trnave vysadených až 350 stromov. Možnosť navrhnúť miesta na sadenie novej zelene dostali v tomto roku aj obyvatelia mesta, tí podľa Lančariča navrhli 81 lokalít, z nich 51 je vo vlastníctve mesta. Vo väčšine mestských lokalít podľa neho nič nebráni novej výsadbe.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav