Dom hrôzy na Jánošíkovej ulici je plný bĺch

  • Spravodajstvo
  • 7. novembra 2013, 14:19
  • Autor:Viera Dusíková

Už niekoľko rokov je dom s číslom desať na Jánošíkovej ulici v Piešťanoch bez majiteľa. Dedičské konanie po nebohej Anne Držíkovej sa naťahovalo. Medzitým umrela jeho ďalšia vlastníčka. Sídlia tu bezdomovci. Tí už rozobrali všetko, čo sa dalo speňažiť.

Vraj sa tam striedajú viacerí ľudia. My sme v stredu 30. novembra o pol druhej popoludní zobudili za pomoci hliadky mestskej polície (MsP) troch Piešťancov – Dagmar Semerádovú, Filipa Janíčka a Boženu Nedelkovú. Všetci traja mali blchy.
Nocľažníci sa škriabali, ošívali, na tvárach i krku mali zreteľné stopy po uštipnutiach. Izby vo vyrabovanom dome s rozbitými oknami vyzerali ako po bombardovaní. Brána bola otvorená dokorán, dom je už dávno odpojený od inžinierskych sietí. Susedia sa sťažujú na hlodavce, ktoré k nim prichádzajú z tohto domu hrôzy.

Súkromný majetok po zomrelej majiteľke nemôže nik ochrániť proti bezdomovcom, slovenské zákony to nepovoľujú. Vstúpiť sem nesmie ani polícia.


„Situácia je prakticky neriešiteľná, pretože mestská polícia nemá právo vstupovať na súkromný pozemok bez súhlasu majiteľa. Treba ešte povedať, že je to občianskoprávny spor,“ povedal náčelník Marcel Mihalik. Policajti v minulosti komunikovali so spolumajiteľkou, ktorá vlastnila tri štvrtiny domu, no tá údajne na jar 2013 zomrela. „Dom je v dedičskom konaní, takže momentálne nevieme, kto je vlastník. Predchádzajúce dve vlastníčky zomreli,“ objasnil situáciu M. Mihalik.

Staré listiny o spore v dedičskom konaní z roku 1987 mala v ruke i jedna zo žien, ktorá tu minulú stredu spala. „Ja som doopatrovala majiteľku, takže mi dom patrí. Nemáte mi dať nejaké peniaze?“ povedala Dagmar Semerádová. Hoci spala v dome číslo desať, jej trvalé bydlisko je o kus ďalej, na Jánošíkovej 75. Slečna Semerádová, ako ju oslovovali policajti, nevládala vstať z postele. Škriabala sa, preto listiny podala svojmu partnerovi Filipovi Janíčkovi. „Celý som dokúsaný, zožratý od bĺch, skáču z jedného na druhého,“ hovoril položartom mladý muž a podával nám špinavé dokumenty.
Aj o tomto sa dočítate v Piešťanskom týždni.
Pozrite si video.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava