Ad: Túlavým mačkám hádzali zvyšky jedla z balkónov

  • Spravodajstvo
  • 7. novembra 2013, 09:12
  • Autor:obyvateľ A. Dubčeka (Meno a adresu máme v redakcii.)

Mačka a pes sú najlepšími priateľmi človeka – ich najväčším nepriateľom je človek! To ako poďakovanie za ich lásku a oddanosť človeku!
V Piešťanskom týždni č. 43/13 na podnet panej z A. Dubčeka 3 bol vysvetlený problém s výskytom nežiaducich voľných mačiek.

Tu však doplním dôvody, prečo sa nájdu ľudia, ktorým je ľúto pozerať sa na likvidáciu mačiek (i psov) trýznením, bitím palicou, upaľovaním zaživa, vešaním na „prašáky“ a aj vyhladovením, resp. požitím otrávených myší chémiou, ako aj podávaním žiletiek zabalených v šunke a prizeranie sa, ako hynú v bolestiach aj celý týždeň.
Toto týranie zvierat síce mnohým spôsobuje nesmiernu radosť, natáčajú také scény na video a využívaním bojového umenia zabíjajú. Veď aj pri vchode uvedeného domu počuť príkazy deťom z materskej školy: Pozor! Nedotýkať sa mačky! Zomrieš! Samozrejme, že ich životným cieľom je potom likvidovať ich!
Prečo teda sú aj ľudia, čo uznávajú zvieratá? Oni vidia nielen na internete: www.felinoterapia.sk, na TV: Animal Planet, v časopisoch Moje mačka, v knihách, kde svet (už z časti i Slovensko) poukazuje na liečenie mnohých chorôb mačkou, vidia v kúpeľoch pri jazierkach cudzincov, ako sa tešia z mačiek a prikrmujú ich. Aj posielajú peniaze útulku na krmivo, na sterilizáciu. Ale ošetrenie mačiek bolo urobené len čiastočne.
Mnohí (aj pri výborných znalostiach bojových umení) ani netušia, že prechod mačky pivnicou odstraší myši aspoň na sedem dní a že použitie „výhodnejších“ jedovatých chemických návnad veľmi nesvedčí ani v skladoch potravín v priľahlej škôlke. V mlynoch pri spracovaní múky je určená výhradne mačka. Nikdy otravné jedovaté látky na myši.
Ako dosiahnuť spokojnosť na oboch stranách? Veľmi jednoducho. Napríklad úrady v Košiciach záväzným nariadením od 1. 1. 2010 zaistili povinnú sterilizáciu psov i mačiek. Dôchodcom na hranici núdze prispel na túto operáciu úrad. Zariadili tak potešenie nepriateľom zvierat, lebo tieto spoločenské zvieratá úplne vyhynú do 10 rokov a priateľom zvierat odľahne, že budú usmrtené humánne! To, že potom cena vodiaceho psa neuveriteľne stúpne, liečiacej mačky ani nehovoriac, je len dôsledok. Oboje sa nahradí chémiou! A ešte čo s túlavými zvieratami? Postihovať a vypátrať majiteľov týchto zvierat a pokutovať aspoň 300 eur, ako tých, čo nečipovali!
Konkrétne: kúpeľné mačky (asi desať kusov) buď sterilizovať úplne, alebo humánne usmrtiť (injekciou). Na médiá z Česka, Poľska, USA reagovať našimi likvidačnými zámermi – aby zvieratá až tak neochraňovali!
Takže: Mačka a pes sú najlepšími priateľmi človeka – ich najväčším nepriateľom je človek! To ako poďakovanie za ich lásku a oddanosť človeku!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea