Počas dušičiek úradoval alkohol

  • Spravodajstvo
  • 6. novembra 2013, 15:28
  • Autor:KRPZ

Polícia v rámci Trnavského kraja za minulý týždeň (od 28. októbra do 3. novembra) namerala alkohol v 69 prípadoch, z toho 30 vodičom a 39 cyklistom. V 11 prípadoch sa vodiči dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V okrese Hlohovec pre alkohol za volantom riešili policajti počas predĺženého víkendu troch vodičov. V piatok 1. novembra jeden zo zadržaných jazdil v skorých ranných hodinách na Volkswagene, keď ho v meste zastavili policajti. V dychu mu namerali 1,81 promile alkoholu. O pár minút neskôr zastavila policajná hliadka v Hlohovci aj vodiča Mazdy. Dvadsaťročnému mladíkovi zo Šale namerali za volantom viac ako dve promile. Tento muž bol už v máji odsúdený za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky na dva mesiace nepodmienečne a zároveň mu polícia uložila zákaz činnosti na dobu dvoch rokov. Polícia ho obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu môže hroziť až dvojročné väzenie.
Tretí prípad alkoholu v okrese Hlohovec riešili policajti v nedeľu 3. novembra v Šulekove. Krátko po štvrtej hodine ráno zastavili policajti 22-ročného vodiča na Škode Felicia. Pri bežnej kontrole mu namerali 1,04 promile alkoholu v dychu. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia aj 38-ročného muža z okresu Trnava. V stredu 30. októbra o deviatej večer ho policajti videli, ako jazdil na aute Opel Astra vo Voderadoch v protismere. Muža zastavili a vykonali bežnú policajnú kontrolu. Počas nej mu namerali takmer dve promile alkoholu v dychu. Za jazdu pod vplyvom alkoholu mu teraz hrozí až ročné väzenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav