Piešťanským bojovníkom odovzdával skúsenosti tréner z Ameriky

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. novembra 2013, 10:48
  • Autor:th

V piešťanskom klube Styx Fighters Gym mali v dňoch 12.-30. októbra už po tretíkrát vzácnu návštevu z USA – Nikolaja Fedorova. Fedorov je aktívny tréner bojových športov s vyše 40-ročnými skúsenosťami a je viacnásobný svetový šampión v džude, Combat Sambo a BJJ.

Čo vlastne N. Fedorova priviedlo práve do piešťanského klubu? Zaujali ho výsledky, ktoré klub dosahuje, no nielen ako klub, ale aj ako vlastník Styx MMA Association Slovakia, čo je Slovenská asociácia bojových športov so zameraním na ultimátne zápasy MMA, K-1, Sambo, Judo, Kyokushin a BJJ. Pri jeho prvej návšteve klubu pred tromi rokmi sa mu v Piešťanoch natoľko zapáčilo, že sem chodí pravidelne a venuje sa zápasníkom ako hlavný tréner. „Je to pre nás veľká česť mať možnosť učiť sa od trénera, ako je Nikolaj. Prospieva to nielen technickým zdatnostiam našich členov, ale aj lepšej atmosfére na úrovni priateľstva a súdržnosti v klube,“ povedal Patrik Schlesinger, tréner Styx Fighters Gymu. Piešťanci dostali počas návštevy Fedorova oficiálnu pozvánku trénovať priamo v Amerike, v centre diania bojových športov, ktoré majú za oceánom hlbokú tradíciu.
Bojové športy sú čoraz viac populárnejšie aj na Slovensku. Je však vzácnosťou, keď sa mladí ľudia v dobe počítačov venujú športovej aktivite, preto v piešťanskom klube radi privítajú nových členov. „Styx Fighters Gym má otvorené dvere pre všetkých, ktorí to s bojovými športami myslia vážne, či už na úrovni športovej, alebo iba kondičnej pre vlastné potešenie. Nepodporujeme žiadne protispoločenské živly a stránime sa násilia. Šport je telesná kultúra, ktorá slúži na rozvoj psychického a fyzického stavu každého z nás, a nie na to, aby to niekto zneužíval pre svoje egoistické potreby a kompenzácie frustrácie,“ vysvetlil P. Schlesinger.
O bojovníkoch sa taktiež dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava