Do rozpočtu navrhli riešenia nových ciest pre cyklistov

  • Spravodajstvo
  • 6. novembra 2013, 13:32
  • Autor:ip(t)

Členovia Komisie pre ochranu životného prostredia debatovali na poslednom zasadnutí o dokumentoch, ktoré riešia problematiku cyklistickej dopravy a tiež o spracovaných štúdiách a projektoch na jednotlivé úseky na území mesta. Komisia podporila myšlienku, aby sa každoročne v rozpočte mesta schválili financie minimálne na jednu štúdiu, jednu projektovú dokumentáciu a na jednu realizáciu v oblasti cyklodopravy. Dali preto aj návrh na investičné akcie, ktoré chcú zaradiť do budúcoročného rozpočtu Piešťan.

Komisia v rámci cyklistickej dopravy odporučila do rozpočtu na rok 2014 zaradiť spracovanie projektovej dokumentácie cyklotrasy pozdĺž Žilinskej a Bratislavskej cesty, ale aj realizáciu cyklochodníka a chodníka pre peších v úseku potoka Dubová od hotela Váh po Mikrorajón. Posledným návrhom bolo riešenie odkladania bicyklov na železničnej a autobusovej stanici.
„Cyklodoprava, riešená aj v spracovanom genereli dopravy, je vedená v hlavných koridoroch smerujúcich k centru mesta, ako aj v ďalších už dnes zaužívaných prirodzených cyklistických trasách. Tieto majú spájať jednotlivé obytné časti mesta navzájom a tiež so zaujímavými cieľmi – autobusovou či železničnou stanicou, strediskami rekreácie či obchodnými centrami. V rámci navrhovanej kostry cyklistickej dopravy už máme rozpracované aj konkrétne cyklochodníky. Ich realizácia je však často podmienená doriešením majetkovo-právneho vysporiadania pozemkov, ktorými sú vedené, čo neraz komplikuje situáciu,“ povedala pre Piešťanský týždeň vedúca Referátu územnej správy Mestského úradu v Piešťanoch Jana Vitková.
Viac sa dočítate v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava