Vzdelávanie seniorov odštartuje začiatkom budúceho roka

  • Spravodajstvo
  • 5. novembra 2013, 08:11
  • Autor:MsÚ/red

Vzdelávací program pre seniorov, na ktorý mesto získalo peniaze cez operačný program „Vzdelávanie“ Agentúry ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu sa začne v Piešťanoch realizovať v budúcom roku.

„O kurzy bol medzi seniormi veľký záujem, všetky miesta sa zaplnili počas niekoľkých týždňov. Do projektu sa v budúcom roku celkovo zapojí 130 seniorov. Okrem nich má mesto na zozname aj 50 náhradníkov. Pre všetkých bude povinný počítačový kurz, ostatné kurzy si môžu seniori zvoliť podľa záujmu,“ uviedla Barbora Piovarčiová z piešťanskej radnice.
Pripravený bude i kurz finančnej a právnej orientácie, kurz orientácie v systéme verejnej správy, kurz aktívneho rozvoja osobnosti, kurz angličtiny, vzdelávanie v oblasti vitality a zdravého životného štýlu, tiež muzikoterapia a spoločenské tance, kurzy vyšívania, paličkovania, háčkovania, štrikovania a kurz záhradkárstva. Náklady na projekt v celkovej výške  predstavovali sumu takmer 120-tisíc eur. Formou nenávratného finančného príspevku bude zaplatených 95 percent a mesto sa na nákladoch bude podieľať  piatimi percentami.
Schválené financie sú výsledkom úspešnej žiadosti ešte z októbra minulého roka. Výzva bola zameraná na rozširovanie vedomostí zvyšujúcich kvalitu života seniorov. Vzdelávacie aktivity budú zabezpečené internými zamestnancami žiadateľa v podobe lektorov a tvorcov vzdelávacích programov, na dohodu o vykonaní práce. Na zabezpečenie kvality vzdelávania budú dozerať externí garanti vybraní na základe verejného obstarávania. Všetky informácie o kurzoch budú aktualizované na stránke mesta.
Čítajte Piešťanský týždeň, nové číslo je už oddnes v predaji!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav