V Piešťanskom týždni 45 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 4. novembra 2013, 13:17
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Dom hrôzy na Jánošíkovej ulici je plný bĺch

Už niekoľko rokov je dom s číslom desať na Jánošíkovej ulici v Piešťanoch bez majiteľa. Dedičské konanie po nebohej Anne Držíkovej, ktorá zomrela v roku 1987 sa naťahuje. Sídlia tu bezdomovci. Tí rozobrali všetko, čo sa dalo speňažiť.
V budúcom roku až 11 charterových letov pre Nemcov

Na piešťanskom letisku uskutočnili pre nemeckú klientelu posledný charterový let tejto sezóny. Nedeľa 3. novembra tak uzavrela úspešnú sériu štyroch letov z Berlína do Piešťan. Ďalší kúpelní hostia priletia aj v budúcom roku, termín prvého príletu je 23. februára.
Cétečko sa stále kazí, nemocnica chce kúpiť nové

Séria porúch počítačového tomografu v piešťanskej nemocnici naberá na intenzite. Cétečko bolo opäť pokazené, takže pacienti, ktorí ho potrebovali v polovici októbra, museli vycestovať za diagnostikou do iných nemocníc. Opäť vraj zlyhala nejaká súčiastka. O tom, prečo sa tento prístroj stále kazí, ale aj o  plánoch nemocnice zakúpiť nový, sme sa porozprávali s Máriou Domčekovou, riaditeľkou Nemocnice Alexandra Wintera.
Mestská „elektrárňa“ sa dostala do záverečnej fázy

Rekonštrukcia mestskej elektrárne na Staničnej ulici v Piešťanoch sa dostala do svojej záverečnej fázy. Piešťanský týždeň o tom informoval Ján Orlovský, hovorca spoločnosti Západoslovenská energetika (ZSE), ktorá je vlastníkom objektu. Okoloidúci si mohli všimnúť, že múry elektrárne pracovníci už zbavili dikoplastového náteru a nehnuteľnosť získala znovu svoj pôvodný tehlový vzhľad.
Do rozpočtu navrhli riešenia nových ciest pre cyklistov

Členovia Komisie pre ochranu životného prostredia debatovali na poslednom zasadnutí o  dokumentoch, ktoré riešia problematiku cyklistickej dopravy a  tiež o  spracovaných štúdiách a  projektoch na jednotlivé úseky na území mesta. Komisia podporila myšlienku, aby sa každoročne v rozpočte mesta schválili financie minimálne na jednu štúdiu, jednu projektovú dokumentáciu a na jednu realizáciu v  oblasti cyklodopravy. Dali preto aj návrh  na investičné akcie, ktoré chcú zaradiť do budúcoročného rozpočtu Piešťan.
Z dotácií chcú nakúpiť novú techniku

Piešťanská radnica podala na schválenie tri žiadosti o poskytnutie podpory formou dotácie na rok 2014 z Envirofondu Ministerstva životného prostredia SR. Vyhodnotenie projektov zverejnia koncom decembra.
Patrik Hipp, nositeľ známeho futbalového mena, háji bránku Vrbového 

V posledných zápasoch sa v bráne futbalového klubu Vrbového objavovalo meno Patrik Hipp. Väčšine futbalových fanúšikov je priezvisko nového brankára známe, pretože nie je tak dávno, čo seniorskú reprezentáciu vo futbale trénoval Patrikov otec Michal Hipp. Nádejný brankár, ktorý je členom reprezentačnej „dvadsaťjednotky“ je kmeňovým hráčom Nitry, no do Vrbového prišiel na hosťovanie a Piešťanskému týždňu poskytol rozhovor o jeho pocitoch z nového pôsobiska.
Výsledky z nižších futbalových regionálnych súťaží

Regionálne futbalové súťaže pokračovali 14. Kolom, ktoré bolo predposledné v jesennej časti. Ako zvyčajne, tak aj tento víkend boli vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice si udržali vedenie v tabuľke výhrou nad Bolerázom, Veselé zničil Dolné Trhovište 5:1 a Krakovany zvíťazili v Mokro Háji 4:1. Strelecky sa výraznejšie presadil šteruský hráč Mačica, ktorý strelil hetrik. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav