Škôlky opravia z rezervného fondu, infražiariča sa nevzdali

  • Spravodajstvo
  • 4. novembra 2013, 08:50
  • Autor:ip

Rozpočet mesta Piešťany na rok 2013 prešiel ďalšími zmenami. Poslanci odsúhlasili na poslednom zasadnutí zastupiteľstva prevod prostriedkov z rezervného fondu na opravu rozvodov ústredného kúrenia a strechy na Materskej škole Považská a tiež na opravu strechy škôlky na Ružovej ulici.

Mestská rada v tomto bode pôvodne odporučila opravy na škôlkach financovať zo zdrojov, ktoré sú vyhradené na nákup infražiariča na úpravu asfaltových povrchov, a to v sume 120-tisíc eur.
Poslanec Miloš Tamajka (Smer-SD), ktorý sedí v radách spomenutých škôlok, poslaneckým kolegom povedal, že síce hlasoval za nákup infražiariča, no prihovára sa za riešenie rekonštrukcií z financií, ktoré sú určené na tento prístroj.

Iný názor mal jeho stranícky kolega Jozef Chudý: „Finančná komisia je zásadne za sanačné práce, no máme rozdielny názor na zdroj financovania. Navrhli sme, aby zdroje išli z rezervného fondu na obe strechy a rozvody. Chceme, aby sa zachovali peniaze na nákup stroja na opravu ciest.“
Komisia na zasadnutí zo začiatku októbra navrhla, aby sa z fondu zobralo namiesto 20-tisíc eur, ktoré odsúhlasila mestská rada, 68-tisíc.

Nezávislý poslanec Jozef Beňačka k zachovaniu financií a nákupu infražiariča uviedol, že pôvodne mal rovnaký názor a zdalo sa mu zaobstaranie takéhoto prístroja rozumné. V súčasnosti si však myslí, že by to bolo zbytočné vynaloženie peňazí a mesto musí rozmýšľať aj nad peňažným pokrytím prevádzky tohto zariadenia.
V materiáloch k zmene rozpočtu poslanci dostali aj stanovisko Služieb mesta Piešťany (SMP) k nákupu a prevádzke infražiariča. Celkové náklady SMP odhadli približne na sumu 300-tisíc eur. Vzhľadom na takú vysokú čiastku zastupiteľstvu odporučili využiť na budúce opravy najskôr externú odbornú spoločnosť a potom podľa skúseností rozhodnúť o nákupe infražiariča.

Poslanci v hlasovaní nesúhlasili so zrušením nákupu infražiariča. Dvanásť bolo za zrušenie, traja proti a deväť poslancov sa zdržalo. Nakoniec odsúhlasili presunúť 68-tisíc eur z rezervného fondu na opravy škôlok.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav