Rakovice ocenili Jablkový sen

  • Spravodajstvo
  • 31. októbra 2013, 10:28
  • Autor:Zuzana Bučková

Na strednej odbornej škole (SOŠ) v Rako-viciach sa v piatok 25. októbra už po dvanástykrát uskutočnili jablkové hody. Gazdinky z obcí Mikroregiónu nad Holeškou tento rok pripravili päťdesiat ovocných a jablkových špecialít.
Víťazným múčnikom sa stal Jablkový sen, ktorý do súťaže pripravila študentka prvého ročníka SOŠ Rakovice, Ivana Adamcová z Piešťan.

Druhá bola Mária Bukovčáková z Nižnej s jablkami v jogurte a tretia skončila Milada Hercegová s vrbovským rezom. Atmosféru podtrhli jesenné aranžmány z lístia, jabĺk a prírodných materiálov, ukážky čipkárskych prác, výstava krojov či rezbárske umenie.
Študenti školy sprevádzali celým areálom žiakov základných škôl, pre ktorých si pripravili prednášky o študijných odboroch, zahraničných stážach a taktiež praktické ukážky viazaní smútočných vencov, ktoré sa dali na mieste za symbolickú sumu zakúpiť. Ďalšou zaujímavosťou bol krst galérie „v Starej sýpke“, ktorú pedagógovia školy so študentmi opravili a umiestnili v nej artefakty zo života a poľnohospodárskej minulosti a prepojili ich s prítomnosťou i budúcnosťou záhradníctva v premietacej miestnosti na povale sýpky. Riaditeľka školy Mária Múdra deň zhodnotila slovami: „Na tomto ročníku vládla skvelá atmosféra, predali sa všetky smútočné väzby a tešil nás záujem aj o štúdium na škole.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana