Kajakári z Moravian majú za sebou úspešnú sezónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. októbra 2013, 08:04
  • Autor:S. Valová/(th)

Pre kajakárov z klubu ŠK Kajak Moravany nad Váhom sa už sezóna skončila. Počas roku sa im darilo a pravidelne nosili z podujatí medailové úspechy. Inak to nebolo ani v posledných troch pretekoch, na ktorých patrili opäť k najlepším.

Predposledné preteky Slovenského pohára v rýchlostnej kanoistike sa uskutočnili 28. septembra v Bratislave. Na Hargašovom memoriáli síce klubu z Moravian chýbali traja pretekári, ktorí v tom čase pádlovali za mládežnícku reprezentáciu v Prahe, ale aj bez nich priniesli dva cenné kovy. Zaslúžili sa o ne Samuel Podhradský, skončil druhý, a Michal Jurčo, ktorý si na 2000-metrovej trati vybojoval tretie miesto.
Počas toho istého víkendu sa slovenský reprezentačný mládežnícky tím vydal zmerať si svoje sily s najlepšími českými nádejami do Prahy na preteky Pohár Sparty. Do reprezentácie boli zaradení aj traja moravianski pretekári: Lucia Valová, Lukáš Valo a Mia Alice Hjartaker. Všetci si počínali veľmi dobre a získali spolu sedem medailí. Valová s Karolinou Seregiovou zo Šamorína boli v K2 na 200 m druhé a bronz získali na dlhej trati. V kategórii mix na 200 m si dokonca vypádlovala s Libaiom Zoltom zo Šamorína zlatú medailu. Valo prišiel do cieľa kategórie C2 na 200 m na prvom mieste a na dlhej trati v C1 na druhej priečke. Len o kúsok mu ušla medaila v C1 na 200 m, kde skončil na štvrtý. Milo prekvapila Mia Alice Hjartaker, ktorá zaslúžene získala na 200 m a aj na dlhej trati v K1 bronzovú medailu. Aj zásluhou Moravancov sa reprezentačný tím umiestnil na prvej priečke. 

Celý článok nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár