Ulica A. Dubčeka: Túlavým mačkám hádzali zvyšky jedla z balkónov

  • Spravodajstvo
  • 23. októbra 2013, 08:44
  • Autor:ip

Komisia mestského zastupiteľstva pre ochranu životného prostredia v Piešťanoch sa na poslednom stretnutí zaoberala otázkou zvýšeného výskytu mačiek na Ulici A. Dubčeka. Členovia hovorili o spolupráci s miestnou Slobodou zvierat, ktorá by v najbližšej dobe mala zabezpečiť odchyt túlavých mačiek. Celý problém vraj vznikol prikrmovaním týchto zvierat, dokonca sa vyskytli prípady, že obyvatelia bytoviek mačkám „poživeň“ hádzali priamo z balkónov.

„Podnet na komisiu sme dostali od jedného obyvateľa bytového domu pri Kruhovke na Ulici A. Dubčeka. Tam vo vnútrobloku ľudia kŕmia mačky a vraj navečer jedlo vyhadzujú aj z balkónov. Preverovali sme situáciu a bolo nám potvrdené, že nielen tu, ale aj na iných sídliskách sa toto deje. Ľudia sa radi starajú o zvieratá, túlavé mačky takto naučia na kŕmenie. To sa síce nedá zakázať, ale zároveň sa to dá považovať za znečisťovanie verejného priestranstva. Z toho dôvodu odbor životného prostredia na vchody domu na A. Dubčeka vyvesil oznámenia,“ povedala nezávislá poslankyňa a členka komisie Eva Wernerová.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina