Na Orave si vyspievali zlato

  • Spravodajstvo
  • 23. októbra 2013, 15:26
  • Autor:mj/vd

Na Slovensku je množstvom folklórnych súborov, skupín, spevákov i ľudových hudieb. Tí najlepší sa vybrali druhý októbrový víkend do oravskej Habovky, aby si zmerali sily na celoštátnej súťaži a prehliadke ľudových hudieb, speváckych skupín i sólistov a inštrumentalistov. Horúce želiezko v ohni mal i náš región v podobe spevákov z Podhoranky. Na Orave sa im darilo, vyspievali si zlato.

„Zaspievali sme piesne Pásol Jano dva kone, Načo si, pohárik sklenený a My sme chlapci, my vojaci,“ povedal Piešťanskému týždňu člen Podhoranky Martin Jursa. Porota mala ťažkú úlohu. Z dvesto účinkujúcich vyberala najlepších. V každej kategórii vyhlásili laureátov a udelili Zlaté a Strieborné pásma. „Náš spev porota ocenila a odmenila nás Zlatým pásmom, čím sme sa zaradili medzi päť najlepších mužských a ženských speváckych skupín z celého Slovenska. Považujem to za obrovský úspech, lebo konkurencia bola naozaj veľká. No nám sa to podarilo a sme radi, že aj takto sme šírili dobré meno nášho kraja a ukázali, že aj u nás má folklór bohaté zastúpenie, tradíciu a kvalitu,“ tešil sa hovorca Podhoranky.
Čo by to bolo za oslavu, keby si chlapci zo skupiny spolu so svojimi fanúšičkami nepripili dobrým vínečkom, o ktorom spievali a ktoré im vraj trošku pomohlo k úspechu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina