Florbaloví nadšenci z Piešťan netaja veľké ambície

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. októbra 2013, 13:46
  • Autor:th

Florbal je na Slovensku stále rozvíjajúci sa šport a teší sa čoraz väčšiemu záujmu. Podľahli mu aj v kúpeľnom meste a v tomto roku založili klub FBC Páv Piešťany. Predstaví sa v druhej florbalovej lige, no v klube majú oveľa väčšie ambície.

Prvé amatérske počiatky klubu siahajú do roku 2006, keď sa hráč Michal Bugár vrátil z Nitry, kde hral extraligu, a založil klub pod názvom Jokers Piešťany. V roku 2013 v spolupráci s Matúšom Kromholcom dali dokopy florbalových nadšencov z okolia a založili FBC Páv Piešťany. „Rozhodli sme sa založiť oficiálny klub, kde sme chceli združiť všetkých hráčov z okolia, aby to malo nejakú úroveň, pretože sme sa chceli zapojiť do súťažných zápasov. Budeme nastupovať v druhej lige, ktorá je treťou najvyššou súťažou na Slovensku. Je v nej deväť tímov a víťaz postupuje,“ predstavil súťaž M. Kromholc, prezident klubu, tréner a hráč v jednej osobe. Druhá florbalová liga sa hrá turnajovým spôsobom. Každý druhý týždeň sa organizuje kolo v inom meste a tímy odohrajú po dva zápasy. Páv Piešťany si v nej bude merať sily s mužstvami ako Trenčín Panthers, Dubnica „B“, Púchov „B“, Šaľa, Topoľčany, Sereď, Skalica a M-šport Trenčín.
Keďže florbal nie je až taký finančne náročný, teší sa čoraz väčšej obľube. Príkladom toho je aj piešťanský tím, ktorý za pár mesiacov vytvoril sympatický projekt. „V máji nás bolo len osem, čo bolo dosť problematické. Usporiadali sme však letný kemp pre deti a mládež, kde sa k nám pripojili ďalší nadšenci. Florbal sa dokonca zapáčil niektorým bývalým hokejistom, ktorí náš tím posilnia. Aktuálne nás je 30, z toho tri dievčatá,“ povedal M. Kromholc.
Piešťanskí hráči majú za sebou florbalový kemp, kde sa spoločne pripravovali na sezónu. Poctivo trénovali, čo sa odzrkadlilo aj na výsledkoch z prípravných zápasov. „Tréningy boli každý deň. Odohrali sme aj prípravné zápasy napríklad s Partizánskym, ktoré hrá extraligu, a vyhrali sme nad ním 7:6, čo bolo veľké prekvapenie. Nastúpili sme aj proti Seredi a rezerve Partizánskeho a oba duely sme vyhrali,“ zhodnotil úspešnú prípravu prezident klubu.
S florbalom to v Piešťanom myslia vážne a radi by postúpili do vyššej súťaže. „Šanca je veľká, málo tímov má takých kvalitných hráčov ako my, takže by sme radi postúpili vyššie. Máme za sebou tvrdú prípravu, tak to hádam bude vidieť, avšak veľa hráčov má pracovné a študijné povinnosti. Dovolím si ale tvrdiť, že máme veľký potenciál,“ odhalil nesmelé plány M. Kromholc.
Klub taktiež rozbieha projekt piešťanskej florbalovej ligy Páv Cup 2013. Ide o súťaž pre deti a mládež. Najskôr sa odohrá základná časť, po ktorej bude nasledovať play-off o pohár. Stretnutia sa budú konať v telocvični ZŠ F. E. Scherera a hrať sa bude systémom štyri na štyri 2×10 minút. Maximálny počet hráčov v tíme je deväť + brankár. Prihlásiť sa môže len šesť tímov najneskôr do 1. novembra. Viac informácií nájdete na www.pavpiestany.sk.
O florbalistoch sa taktiež dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína