V Piešťanskom týždni 43 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 21. októbra 2013, 13:48
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Krajinský most chcú opraviť v roku 2014 za dva milióny eur  
Poznáte ten pocit? Ste vodičom osobného auta a v protismere sa na vás po Krajinskom moste v Piešťanoch rúti nákladiak. A hoci  je tam platí značka, zákaz vjazdu pre vozidlá nad dvanásť ton, máte pocit, že vodič oproti si ju nevšimol a so svojím obrom vás vytlačí až na zdemolovaný obrubník. Našťastie, nič také sa nestalo. Aspoň nie vám. Iný názor majú stovky šoférov, ktorí tu zažili dramatické okamihy.

Opravy ciest musíme vydržať ešte do konca októbra
Vybrané piešťanské cesty dostali a v súčasnosti dostávajú nový povrch. Po oprave komunikácií v celej dĺžke na uliciach A. Hlinku, Dlhá a D. Tatarku poverený dodávateľ pokračoval v druhej etape rekonštrukcií ciest v meste. V pondelok 14. októbra sa začali práce na úsekoch ďalších komunikácií. Okrem toho sa opravy dočkala aj vozovka na Žilinskej ceste pri obchodnom dome Billa.

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie dostalo dar od COOP Jednoty
Pri príležitosti otvorenia nového fyziatricko-rehabilitačného oddelenia v Nemocnici Alexandra Wintera  (NAW) v Piešťanoch odovzdali zástupcovia Nadácie COOP Jednota dar v hodnote takmer osem tisíc eur.  Novým elektroterapeutickým prístrojom a motodlahou kolenného a bedrového kĺbu tak nadácia prispela k rozšíreniu a skvalitneniu prístrojovo-technického vybavenia oddelenia, ktoré vedie primár Martin Riška.

Volantom točil desiatky rokov, autobus sa mu stal druhou mamou
Dôchodok si užíva ani nie dva mesiace. Keď ráno o pol piatej vstane z postele tak, ako si už dávno navykol celý život, pohľad mu automaticky zablúdi do okna obývačky rodinného domu. Pred ním by mal byť zaparkovaný „jeho“ autobus tak ako po desiatky rokov. Toto miesto je však prázdne. Vladimír Konček z Dubovian má 65 rokov, volantom krútil 44 rokov a na tachometri autobusu natočil dva milióny 430-tisíc kilometrov. Bez nehody.

Luhačovice a Piešťany otvorili lávku ruka v ruke
Medializovaný projekt cezhraničnej spolupráce medzi Piešťanmi a českými Luhačovicami nakoniec dotiahli do úspešného konca. Počas dvoch dní – v piatok 18. októbra a v sobotu – sa uskutočnilo na piešťanskej Lodenici športové podujatie v rámci otvorenia lávky cez potok Dubová. Piešťanci a návštevníci tejto časti mesta sa odteraz vďaka nej môžu bicyklovať a prechádzať bezpečnejšie.

Najkrajšieho šarkana mal Dominik Bitarovský z Ratnoviec
V siedmom ročníku piešťanskej Šarkaniády získal putovný pohár víťaza za doma urobeného šarkana v tvare vtáčika Dominik Bitarovský z Ratnoviec. Hoci jeho žltému šarkanovi z papierovej lepenky sa nechcelo príliš lietať, porota ocenila výtvarný návrh a originalitu diela.  V nedeľu 20. októbra sa na lúke nad Červenou vežou oceňovali aj ďalšie šarkany vyrobené doma na kolene. Nálada bola vynikajúca. Počasie prialo, slnce hrialo, vietor fúkal.

Florbaloví nadšenci netaja veľké ambície
Florbal je na Slovensku stále rozvíjajúci sa šport a teší sa čoraz väčšiemu záujmu. Tomuto športu podľahli aj v Piešťanoch a tohto roku založili klub FBC Páv Piešťany, ktorý sa predstaví v druhej florbalovej lige, no netají oveľa väčšie ambície. Florbalový klub nášho mesta  predstavil Piešťanskému týždňu jeho prezident, tréner a hráč v jednej osobe Matúš Kromholc. 

Piešťanskí zápasníci brali tituly z Majstrovstiev SR
Trnavská športová  hala, privítala 5. októbra Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska MMA & K-1 2013. Tohto športového podujatia a zároveň vyvrcholenia sezóny 2013 sa zúčastnilo 11 klubov a piešťanský klub Styx Fighters Gym tu mal tiež svoje zastúpenie a to veľmi úspešné, pretože hneď traja piešťanskí zápasníci získali vo svojich kategóriách titul majstra Slovenska.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida