Vodnopólový Anti Kajlich Cup vyhralo Dynamo Ľvov

  • Vodné pólo / Šport
  • 18. októbra 2013, 08:12
  • Autor:R. Chlpek

Na piešťanskom kúpalisku Eva sa v dňoch 4.-5. októbra uskutočnil medzinárodný vodnopólový turnaj hráčov starších ako 35 rokov pod názvom Anti Kajlich Cup. Turnaja sa zúčastnilo ukrajinské Dynamo Ľvov, maďarské Tipo BVSC Budapešť, chorvátsky VK Omiš, Slávia UK Bratislava a domáci Klub vodného póla (KVP) Kúpele Piešťany, ktorý reprezentoval „A“ aj „B“ tím. Víťazom podujatia sa stali hráči z Ľvova.

Mužstvá boli rozdelené do dvoch trojčlenných skupín, kde sa po vzájomných zápasoch mužstvá z prvých miest v skupinách stretli vo finále, mužstvá z druhých miest hrali o tretie miesto a poslední zo skupín o konečnú piatu priečku.

Hráči piešťanského A-mužstva v skupine zvíťazili na Omišom 6:5 a prehrali s neskorším víťazom turnaja, ukrajinským Dynamom Ľvov, 2:12.
V týchto zápasoch sa darilo hlavne Baranovičovi, ktorý strelil štyri góly. Domáce B-mužstvo vo svojej skupine vyhralo nad Budapešťou 9:5 po dvoch góloch Stančíka a Poláka, po jednom góle pridali M. Berlanský, Repáš, M. Petričevič, R. Berlanský a Kuna. V druhom zápase prehralo s Bratislavou 4:7, keď dva góly KVP dal Stančík, po jednom pridali Polák a Kolár. Prehra znamenala celkové druhé miesto v skupine a súboj s druhým mužstvom z druhej skupiny, ktorým boli hráči KVP „A“.

Vo vzájomnom zápase piešťanských mužstiev o tretie miesto zvíťazilo „béčko“ nad A-mužstvom 8:5. Za „áčko“ zaznamenal dva presné zásahy Baranovič, po jednom pridali Adamkovič, Papcun a Hašek. Dva góly B-mužstva strelil Kuna a jeden presný zásah si pripísali Kolár, Stančík, M. Petričevič, M. Berlanský a Repáš. Víťazom turnaja sa stalo Dynamo Ľvov, keď vo finále vyhralo nad Sláviou UK Bratislava až po streľbe z pokutových hodov. Piata skončila Budapešť po víťazstve nad Omišom 7:5. Zostavy – KVP „A“: Boba, Racík, Škarka, Baranovič, Adamkovič, Reichel, Máček, Makovník, Papcun, Hašek, Kuropka, Kolárik, Váhovský, KVP „B“: Chlpek, Stančík, Polák, M. Petričevič, Kuna, M. Berlanský, Repáš, R. Berlanský, Kolár.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek