Odpúšťanie pokút je podľa poslancov neprimerané

  • Spravodajstvo
  • 18. októbra 2013, 08:30
  • Autor:ip

Náčelník piešťanskej mestskej polície (MsP) Marcel Mihalik predložil na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva správu činnosti polície za prvý polrok 2013. Poslanci sa rozdebatovali hlavne na tému pokút a ich odpúšťania.

Za prvý polrok 2013 mestská polícia riešila celkovo viac ako 2700 priestupkov, z toho vyše 2300 v doprave. Polícia uložila spolu 957 blokových pokút v hodnote 7170 eur. Okrem toho riešili napríklad 834 oznamov, 64 nálezov a 33 odchytených psov. Za prvých šesť mesiacov mestskí policajti robili tiež kontroly pitia alkoholu mladistvými osobami. Vykonali 46 prehliadok a preverili 113 osôb. Z toho zistili v 14 prípadoch podanie alkoholu – šesť vyriešili blokovou pokutou a osem zistení posunuli orgánom štátnej a verejnej správy.
Nezávislý poslanec Marián Dubovský sa náčelníka MsP pýtal, prečo ho po predošlej výzve nepozval k fyzickým previerkam policajtov. V správe pre zastupiteľstvo mu tiež chýbali výsledky streľby a fyzických testov policajtov.

Poslankyňa za SDKÚ-DS Iveta Babičová sa pýtala na čipovanie psov, mačiek a fretiek. K tejto téme M. Mihalik povedal: „Čítačku čipov zatiaľ nemáme, pretože sme ju nemali zahrnutú v rozpočte na tento rok. Počítame s ňou v budúcom roku. To však neznamená, že nevieme túto situáciu riešiť. Veterinári aj v útulku majú čítačky, a keď túlavého psíka nájdeme, ihneď ideme do útulku a tam ho skontrolujú.“ Pri tejto príležitosti zaznela v poslaneckom pléne myšlienka zavedenia dane za mačky. Bolo to aj z toho dôvodu, že podľa niektorých poslancov sú na území mesta tieto zvieratá premnožené.
Celý článok a viac podrobností zo správy činnosti mestskej polície nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela