Blog Jozefa Malíka: V akej kríze sa to vlastne nachádzame?

  • Blogy / Blogy
  • 18. októbra 2013, 11:09
  • Autor:J. Malík

Kríza, kríza, kríza… Myslím, že žiadne iné slovo sa v našej spoločnosti tak dobre neudomácnilo ako práve toto. Hospodárska, finančná, ekonomická a neviem ešte aká.

Hospodárstvo, ktorého podstatou je spotreba, nedosahuje takú úroveň, akú by si ekonómovia želali. Keď sa nad tým všetkým lepšiezamyslíme, tak zistíme, že okrem tejto krízy, tu máme hlavne krízu morálnu. 
Tá je z môjho pohľadu oveľa horšia ako spomínaná finančná. Už viackrát som v blogoch písal o našich spoločenských neduhoch. Každý myslí iba na seba a ako by sa mohol najjednoduchšie obohatiť na úkor niekoho druhého. Chamtivosť, závisť a celková nevraživosť medzi ľuďmi. Jeden známy raz povedal, keby sa závisť dala zmeniť na ropu, tak by sa zo Slovenska v momente stala ropná veľmoc. 

Stále sa podvedome riadime princípom, že keď zdochne koza mne, tak nech zdochne aj všetkým susedom naokolo. Na každom kroku sa stretávame s podvodníkmi, ktorí často krát neušetria ani najbližších. Celkovo sa z nás vytráca ľudskosť, pochopenie a empatia. Treba si uvedomiť, že pokiaľ sa konečne nezačne meniť náš prístup a celkové zmýšľanie, budeme sa mať len čoraz horšie.

Nečakajme, že sa veci začnú meniť samé od seba. Skúsme ísť aspoň v niečom pozitívnom príkladom. Všetko je len v našich rukách a na nás záleží, ako bude vyzerať naša budúcnosť, tak skúsme spraviť maximum.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín