V Piešťanskom týždni 42 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 14. októbra 2013, 14:00
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Na priechode pre chodcov zrazili 90 ročného starčeka
Na priechode pre chodcov na Krajinskej ulici v Piešťanoch zranili pri dopravnej nehode 90-ročného muža. Stalo sa to pred siedmou hodinou večer v piatok 11. októbra. Starček zrejme tlačil bicykel. Vonku pršalo a v dôsledku dažďa bola veľmi zlá viditeľnosť. O ľahko zraneného muža sa postarali záchranári, ktorí ho odviezli na ošetrenie do nemocnice. Na mieste zasahovala polícia. V dôsledku tejto nehody bola na úseku o dĺžke asi dvesto metrov zastavená premávka v jednom jazdnom pruhu. 

Piešťany podpisovali petíciu proti GMO
Z Námestia slobody do stredu kolonádového mosta kráčali aktivisti pochodu za potravinovú suverenitu a proti spoločnosti Monsanto s transparentmi a vykrikovali heslá: „Nechceme geneticky modifikované potraviny, zachráňte včely, zachráňte prírodu, chceme potravinovú suverenitu, zachovajme prírodnú rovnováhu a iné.“ Pochod sa konal v sobotu 12. októbra  rámci akcie Vlna slobodného zrna. Jej organizátori na nej predstavili aj petíciu proti geneticky modifikovaným organizmom na Slovensku.

Upúšťanie od pokút je podľa poslancov neprimerané
Náčelník piešťanskej mestskej polície (MsP) Marcel Mihalik predložil na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva správu činnosti polície za prvý polrok 2013. Poslanci sa rozdebatovali hlavne na tému pokút a ich odpúšťania.
V kostoloch povinné kartičky pre čakateľov na sviatosti

Časť rodičov detí z Piešťan rozčuľuje, že ak chcú svoje ratolesti dať na prvé sväté prijímanie, tak účasť na svätých omšiach si musia povinne potvrdzovať od príslušného farára.
Ružový mlyn na odstrel?

Neprehliadnuteľnú dominantu kúpeľného mesta Pamiatkový úrad SR eviduje ako národnú kultúrnu pamiatku. Na počudovanie, na liste vlastníka – akciovej spoločnosti PMaC,stojí čierne na bielom, že objekt ako nehnuteľná kultúrna pamiatka je zrušený a rozhodnutie ministerstva kultúry spred piatich rokov je neprávoplatné. Okolo Ružového mlyna sa melie hneď viacero záhad.
Podnikateľský nápad roka: Piešťanský mini USB nabíjací kábel

Dvaja mladí podnikatelia z Piešťan a Bratislavy sa chopili šance a vyskúšali súčasný trend financovania projektov, takzvaný crowdfunding. Vytvorili produkt – najmenší nabíjací USB kábel pre mobilné telefóny s názvom CulCharge. Za tento nápad Piešťanec Jozef Žemla a jeho kolega Viktor Reviliak získali začiatkom októbra v súťaži Podnikateľský nápad roka 2013 ocenenie Slovenskej asociácie rozvojového kapitálu – za najlepší nápad pre investora.
Piešťanskí brokoví strelci „dobili“ Trnavu

Vyvrcholením streleckej sezóny sú tradične Majstrovstvá SR v brokových disciplínach Trap a Skeet v areáli Národného streleckého centra v Trnave na Štrkoch. Majstrovstvá sa konali uplynulý víkend v dňoch 4. – 6. októbra a súťažilo sa v kategóriách mužov, veteránov, juniorov, kadetov do 18 rokov a mládeži do 14 rokov. V posledných troch kategóriách v disciplíne SKEET sme mali okres Piešťany bohatú účasť mladých strelcov, ktorí úspešne reprezentovali svoj región. 
Regionálny futbal

Regionálne futbalové súťaže pokračovali svojim 11. kolom. Zaujímavý zápas mohli diváci vidieť v Krakovanoch, keď hodovom derby zdolali domáci Veľké Kostoľany 2:0. Trebatice taktiež potvrdili svoju formu a v Jacovciach zvíťazili 5:1, vedú tak tabuľku piatej ligy. Gólové hody boli vidieť v Drahovciach, keď domáci zničili Kľačany 7:1. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela