Verejné toalety na predaj bez pripomienok poslancov

  • Spravodajstvo
  • 8. októbra 2013, 08:07
  • Autor:ip

Poslanci mestského zastupiteľstva bez diskusií odhlasovali návrh podmienok verejnej obchodnej súťaže na odpredaj zrušených verených WC na Žilinskej a Winterovej ulici v Piešťanoch.

WC na Žilinskej sa nachádza na pozemku s rozlohou 91 metrov štvorcových a podľa znaleckého posudku hodnota stavby a pozemku spolu predstavuje sumu 9300 eur. Referát územnej správy ohľadom tohto objektu uviedol, že nové využitie bude výrazne ovplyvnené jeho polohou. Toalety sú umiestnené v susedstve cesty prvej triedy a križovatky ulíc Staničná-Žilinská a Bratislavská-Teplická.
Poslanci rozhodli o podmienkach odpredaja verejných toaliet na Winterovej, ktoré zaberajú plochu 88 m2 a objekt podľa znaleckého posudku má hodnotu 9100 eur. Prípadné nové využitie tohto zariadenia je v tejto časti mesta ovplyvnené tiež samotnou polohou. Nachádza sa totiž na území mestského parku, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.
V minulosti tu bol zámer vytvoriť tu prostredníctvom nadstavby kaviareň a zachovať funkciu verejného WC v existujúcom objekte. Krajský pamiatkový úrad v Trnave túto možnosť zamietol.
Príjmy z prevádzkovania týchto zariadení nepokrývali náklady a počas rokov boli stratové a negatívne ovplyvňovali hospodársky výsledok podnikateľskej činnosti Služieb mesta Piešťany. Tržby v roku 2011 na Nálepkovej, Staničnej a Winterovej boli spolu 1118 eur. Náklady na Staničnej ulici sa pohybovali okolo 13 500 eur a na Winterovej viac ako 15-tisíc eur.
Chcete vedieť o všetkom, čo sa deje v Piešťanoch a jeho regióne? Najnovšie vydanie Piešťanského týždňa už v predaji!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav