V Piešťanskom týždni 41 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 7. októbra 2013, 13:43
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Stratený autista sa skrýval v drevenej chatke
Polícia od utorka 1. októbra pátrala po 28-ročnom Matúšovi Blaškovi z Piešťan, ktorý sa stratil, keď spolu s matkou odchádzali zo záhradkárskej oblasti v katastri obce Drahovce. Pátranie malo úspešný koniec, keďže na druhý deň Matúša našli skrytého v jednej zo záhradných chatiek.

Marius Pedersen: Separovaný odpad nezmiešavame
Piešťancov rozčuľuje, že si dávajú námahu s triedením komunálneho odpadu a pritom ho smetiari zmiešavajú dovedna. Spoločnosť Marius Pedersen to popiera.

Verejné toalety na predaj bez pripomienok poslancov
Poslanci mestského zastupiteľstva bez diskusií odhlasovali návrh podmienok verejnej obchodnej súťaže na odpredaj zrušených verených WC na Žilinskej a Winterovej ulici v Piešťanoch. Príjmy z prevádzkovania týchto zariadení nepokrývali náklady a počas rokov boli stratové a negatívne ovplyvňovali hospodársky výsledok podnikateľskej činnosti Služieb mesta Piešťany. 

Mesto dá TV Karpaty 48-tisíc eur,  sledovanosť však odhadnúť nedokážu!
Piešťanskí poslanci vzali na vedomie správu – vyhodnotenie sledovanosti Televízie Karpaty za uplynulý rok. Správu televízia pravidelne vypracováva k dátumu 30. júna. Na základe zmluvy mesto vynaloží v tomto roku za pripravené televízne príspevky sumu takmer 48-tisíc eur. 

Vivat Ctibor z Ctibor!, ozývalo sa Vrbovým
Takéto niečo ešte mestečko pod šikmou vežou nezažilo a pravdepodobne ani ostatné slovenské mestá. Vidieť v jednom zástupe dievčence v ľudových krojoch, za ktorými si vykračujú hasiči, za nimistredovekí rytieri na koňoch i zbrojnoši po vlastných nohách ako ochranný štít mažoretkám tvoriacim predvoj miestnym funkcionárom i hosťom, po ktorých ešte vyhráva dychovka –  to sa pohromade nedá tak ľahko vidieť. A to celé panoptikum ešte uzatvárala ťava. Živá.

V Piešťanskom týždni prinášame aj obsiahly rozhovor s primátorom Jánom Jánoškom.
Tortou Slovenska je ruský Mrázik, vytvorili aj rekord z muffinov

„Tonka, Tonka!“  vykrikovali amatérske cukrárky z celého Slovenska, keď v Kafé Palace v Slovenských liečebných kúpeľoch vyhlasovali najlepšiu amatérsku cukrárku republiky. Po roku si v sobotu 5. októbra palmu víťazstva opäť odniesla sympatická invalidná dôchodkyńa z Paty, Antónia Pašková.  Do torty na motívy ruskej klasickej rozprávky  Mrázik vdýchla dušu. Počas celoslovenskej súťaže cukrárok, ktorá sa konala v piešťanských kúpeľoch, vytvorili cukrárky z troch krajín ustanovujúci rekord vo vytvorení sladkého rozprávkového obrázku z koláčikov v košíčkoch – muffinov.  „Napočítali sme 2 120 muffinov,“ kričali v sobotu 5. októbra diváci, ktorí si zrátali košíky. 
Čajky posilnila česká reprezentantka Bartoňová

Piešťanské čajky získali do svojich radov posilu zvučného mena. Stala sa ňou česká reprezentantka Kateřina Bartoňová. Dvadsaťštyriročná stredná rozohrávačka v minulosti pôsobila napríklad v Hradci Králové a v pražskom klube ZVZ USK Praha, ktorý patrí k českej špičke. Vyskúšala si aj zahraničné pôsobenie vo španielskom Cadi La Seu. Bartoňová taktiež prešla všetkými mládežníckymi reprezentáciami, a momentálne je stabilnou členkou ženskej reprezentácie. Štartovala dokonca aj na Olympijských hrách v Londýne, kde české hráčky skončili na siedmej priečke.  
Vrábel s Michalcom skončili sezónu s výborným umiestnením 

Piešťanskí pretekári Tomáš Vrábel a Pavol Michalec jazdiaci preteky rally majú za sebou posledné preteky sezóny. V dňoch 6. a 8. októbra sa zúčastnili sa na Rally Košice 2013 a opäť sa prezentovali dobrou jazdou a skvelým výsledkom. Na podujatí skončili celkovo na druhom mieste a v celkovom poradí seriálu sezóny sa umiestnili na tretej priečke, čo pre nich dopadlo nad očakávanie dobre.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek