Uplynulo 40 rokov od postupu do prvej dorasteneckej ligy

  • Šport / Futbal
  • 2. októbra 2013, 15:26
  • Autor:th/šg

V tomto roku je to práve 40 rokov, čo futbaloví dorastenci vtedajšieho ŠK Piešťany postúpili do najvyššej súťaže dorasteneckej ligy. Práve pri tejto príležitosti zorganizovali bývalí futbalisti spomienkové stretnutie a v sobotu 5. októbra o 13.00 h odohrajú na piešťanskom futbalovom štadióne skrátený zápas.
Účasť prisľúbili takmer všetci hráči, ktorí postup vybojovali a prvé ročníky odohrali, dokonca aj internacionál Srb Vladan Jasič. Akcie sa zúčastní aj vtedajší tréner dorastencov Zoltán Doboš a jeho realizačný tím.

Zverenci trénera Z. Doboša vtedy vyhrali súťaž s päťbodovým náskokom pred Senicou, keď z 26 majstrovských zápasov 17 vyhrali, päť remizovali a iba v štyroch odišli z ihriska porazení. O ich suverenite svedčí aj vysoké skóre 56:13.
O postup medzi dorasteneckú elitu sa pred štyrmi desaťročiami pričinili: Veselý, Tonkovič, Repík, Moravčík, Chebeň, Dedák, M. Hrdina, Lehuta, Hodoško, J. Hrdina, Hlaváč, Jasič, M. Komadel, I. Makovič, V. Komadel, Orviský, M. Komadel II., Ondrejka, Markech, Kulík a Sumer. V západnej skupine prvej dorasteneckej ligy mali Piešťanci za súperov aj rovesníkov z Interu Bratislava, Spartaka Trnava, Jednoty Trenčín, Slovana Bratislava a Petržalky.
Viac sa o bývalých úspešných dorastencoch dočítate v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav