V Trnave sú nepotrebné štyri budovy základných škôl

  • Spravodajstvo
  • 1. októbra 2013, 12:29
  • Autor:sita(j)

Školu na Limbovej ulici už poslanci vyhlásili za prebytočný majetok, budú ju predávať.

Trnava chystá predaj budovy bývalej základnej školy na Limbovej ulici, samospráva ju podľa poslancov nepotrebuje. Polovicu budovy využíva súkromná materská a základná škola, telocvične spolu so školou aj sídliskový športový klub. Aj keď súkromná škola platí nájomné, podľa vedenia mesta je vlastníctvo budovy pre mesto neekonomické.

Primátor Vladimír Butko hovorí, že Trnava momentálne nepotrebuje ani základné školy na Mozartovej a Hollého ulici, rovnako ako školu V jame. ,,A to sa budem ešte pýtať na obsadenosť ďalších našich škôl, minimálne základná škola v Modranke už má problémy s počtom žiakov,“ povedal Butko. Dodal, že aj keby počet školopovinných detí narástol, čo nepredpokladá, v trnavských školách je aj zhruba 700 detí z okolitých dedín, ktoré mesto do svojich škôl nemusí prijať.

Trnava si urobila poriadok so základnými školami ešte v roku 2005, pre klesajúci počet žiakov spojila vždy dve školy na sídlisku do jednej. Triedy vedenie spojených škôl postupne sťahovalo do jednej budovy, ďalšia budova sa tak uvoľňovala. Priestory základnej školy na Limbovej ulici postupne obsadila materská a základná škola a najnovšie aj gymnázium, ktoré prevádzkuje súkromná spoločnosť. Školskú budovu aj s rozsiahlym pozemkom chce kúpiť za 200-tisíc eur, podľa viacerých poslancov je to za areál príliš málo. Vedenie mesta pripúšťa, že otázka ceny je otvorená.

Ešte pred desiatimi rokmi chodilo do základných škôl v Trnave 6 858 detí. V roku 2005 to bolo už len vyše 6 000 detí a momentálne je to už výrazne menej ako 6 000.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek