V Piešťanskom týždni 40 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 30. septembra 2013, 13:22
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Havaroval kamión s prascami
Pravotočivú zákrutu medzi Trebaticami a Krakovanmi nezvládol 28 – ročný vodič maďarského kamiónu prevážajúci ošípané. Prešiel do protismeru a prevrátil sa nabok. V utorok 24. septembra dopoludnia sa v dôsledku tejto havárie pole vedľa cesty zmenilo na pasienok. Privolaní piešťanskí hasiči vyberali z návesu prasatá a tie odbehli do role, popásť sa. Zo 180 kusov ošípaných nehodu neprežilo tridsaťpäť zvierat. 

R. Cicutto sedí v Rade Úradu pre verejné obstarávanie
Vláda vo štvrtok 26. septembra vymenovala šesť členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Odborná hodnotiaca komisia navrhla vláde vymenovať za členov rady šiestich z dvanástich kandidátov s účinnosťou od 27. septembra, a to Jána Azuda a primátora mesta Piešťany Rema Cicutta na päťročné funkčné obdobie, Jozefa Ráža a Ota Nevického na štyri roky, Mikuláša Bakaya a Evu Hečkovú na tri roky.
Vojenskí veteráni prežili víkend v Ratnovskej zátoke

V areáli vodného lyžovania v Ratnovskej zátoke sa konalo Celoslovenské stretnutie vojnových veteránov, ich rodinných príslušníkov, sympatizantov aj hostí. Viac ako šesťdesiat zdatných mužov, ktorí slúžili v mierových silách Organizácie spojených národov (OSN) takmer po celom svete prišli do Ratnoviec v dňoch 28.- 29 septembra nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech a Poľska. Privítal ich aj primátor mesta Piešťany Remo Cicutto.
Obnova miestnych komunikácií sa začala na A. Hlinku

Vodiči, cyklisti, ale aj chodci sa od pondelku budú musieť obrniť trpezlivosťou. V Piešťanoch sa začala veľká rekonštrukcia ciest. Prvú odštartujú opravu Ulice A. Hlinku, a to od Sasinkovej po križovatku pri obchodnom dome Kocka. V  prvej etape prác budú nasledovať ešte Dlhá ulica a D. Tatarku. Tie dodávateľ opraví po celej dĺžke.
Na hazardných hrách chcú Piešťany toho roku vybrať 172 tisíc eur

Počet hracích automatov, na smútok niektorých Piešťancov a na radosť ostatných, v meste rapídne ubúda. Samospráva však nevyberie ročne menej peňazí.
V Dubovanoch najbohatšia výstava za štyridsať rokov

Jubilejný štyridsiaty ročník si na svoje konto pripísala  výstava ovocia, zeleniny i exotických rastlín v Dubovanoch. Kým minuloročné podujatie si záhradkári pochvaľovali, že to bola doposiaľ jednoznačne najkrajšia a najbohatšia výstava, uplynulý víkend prekonal aj túto latku.
Richard Vančo s tromi medailami na MSR

Na nedeľňajších majstrovstvách Slovenska v "šprintoch" v Bratislave, ktoré ukončili tohtoročnú domácu veslársku sezónu, sa darilo predovšetkým Richardovi Vančovi. Člen Slávie STU Bratislava si na Zlatých pieskoch vybojoval dva národné tituly a jednu striebornú medailu. 
Uplynulo 40 rokov od postupu do I. dorasteneckej ligy

V tomto roku je to práve 40 rokov, čo futbaloví dorastenci vtedajšieho ŠK Piešťany postúpili do najvyššej súťaže dorasteneckej ligy. Práve pri tejto príležitosti zorganizovali bývalí futbalisti spomienkovú stretávku a  5. októbra o 13:00 odohrajú na piešťanskom futbalovom štadióne skrátený zápas. Účasť prisľúbili takmer všetci hráči, ktorí postup vybojovali a prvé ročníky odohrali, dokonca aj internacionál Srb Vladan Jasič. Takisto sa akcie zúčastní aj vtedajší tréner dorastencov Zoltán Doboš a jeho realizačný tím. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj