Daňový raj

  • Spravodajstvo
  • 27. septembra 2013, 09:33
  • Autor:jk

Svojskú metódu na udržanie si občanov v meste si zvolil primátor Púchova Marián Michalec. Ľudia si už nemajú vo svojich poštových stránkach nájsť výzvu k platbe za daň z nehnuteľnosti.

Púchov by sa tak mal stať prvým mestom Slovenska, kde vďaka prebytku v kase z minulého roka by prišlo k odpusteniu daní z nehnuteľnosti. Obyvatelia by tak ušetrili zhruba 50 eur na hlavu. V Púchove platia daň z nehnuteľnosti 0,69 eura za meter štvorcový, v Trenčíne 0,29 eur a v hlavnom meste Bratislave od 0,35 do 0,47 eura za m2.
V Piešťanoch je to 0,30 eura za m2. Primátor M. Michalec sa domnieva, že stimuly vo forme podpory na bývanie by mohli byť dobrou motiváciou. Takýto zámer obyvatelia mesta vítajú. Na názor na takýto krok Púchova sme sa spýtali piešťanského primátora. „Je to populizmus a demagógia. Treba brať do úvahy, že z týchto financií sa platí aj zametanie ulíc a napríklad školstvo. Ak si občania Púchova myslia, že niečo ušetria, sú na omyle. Ten výpadok si zaplatia niekde inde. Navyše vlastniť nehnuteľnosť a mať trvalý pobyt v danej obci, respektíve v meste, je veľký rozdiel,“ uviedol pre Piešťanský týždeň Remo Cicutto. 
Celý článok nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina