Fanúšikovia hlučnej zábavy kontra milovníci pokoja

  • Spravodajstvo
  • 24. septembra 2013, 13:48
  • Autor:jk

Ďalší ročník September festu je za nami. Na svoje si prišli fanúškovia zlatistého moku, hlučnej zábavy, pečených klobások i hudobnej produkcie. Naopak pivné podujatie nepotešilo milovníkov ticha, hygienického prostredia a vzduchu bez dymu valiaceho sa z rúr piecok.

Po letnom City feste sa Námestie Slobody v Piešťanoch stalo dejiskom ďalšieho podujatia. Aj tentoraz absenciu verejných WC nahradzovali mobilné toalety, prípadne sociálne zariadenia v neďalekom obchodnom centre Aupark. K šesť dní trvajúcej oslave piva redakcia Piešťanského týždňa zaregistrovala sťažnosti od niektorých občanov. V súvislosti s nimi sme mestskému úradu položili niekoľko otázok.
Na mestskú políciu (MsP) občania nahlásili šesť sťažností na rušenie nočného pokoja. V troch prípadoch sa jednalo o hudobnú produkciu a v ostatných o zvýšený hluk na September feste. Hneď prvý deň jeho konania o 22.15 h policajtom nahlásili sťažnosť na hudobnú produkciu. Podľa údajov vyslanej hliadky sa táto skončila o 22.10. Situácia sa opakovala na druhý deň v tom istom čase – keď polícia na podujatie dorazila, hudba už nehrala. Podľa hliadky muzika skončila o 22.10 hodine. Totožný scenár sa zopakoval aj 12. septembra.
V piatok MsP zasahovala nie kvôli hudobnej produkcii, ale kvôli zvýšenému hluku. Príslušníci hliadky uviedli, že v hlavnom stane sa nachádzalo zhruba 40 ľudí, ktorí sa rozprávali. Z vyjadrenia MsP ďalej vyberáme: „14.9. o 22.15 hodine sťažnosť na rušenie nočného pokoja, hliadka bola na mieste a uviedla, že v stane sa nachádzalo cca 60 ľudí, ktorí sa rozprávali.
15.9. o 23.45 h. sťažnosť na rušenie nočného pokoja, hliadka bola na mieste o 23.55 hod. a zistila, že partia usporiadateľov(asi 8 ľudí)rozoberali stan.
Vybrali sme z obsiahlejšieho materiálu, ktorý si môžete prečítať v najnovšom čísle Piešťanského týždňa – oddnes v predaji.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila