Prvá tajomníčka redakcie slávi 70-ku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. septembra 2013, 12:58
  • Autor:(šg/vd)

Prvá pracovníčka inzercie a zároveň tajomníčka Piešťanského týždňa, Eva Maráková, oslávi 21. septembra svoje okrúhle narodeniny. Srdečne jej blahoželáme a ďakujeme za to, že kúzlo svojej osobnosti preniesla aj do redakčnej kuchyne. Evka ponúkala inzerciu v Piešťanskom týždni prirodzene ľahko ako predtým chlieb a pečivo v predajni na Staničnej ulici.

„Evka prišla pracovať do redakcie spolu so mnou v roku 1992 a vydržala v nej až do odchodu do dôchodku, teda asi 13-14 rokov,“ zaspomínal si na svoju niekdajšiu kolegyňu náš tiež už bývalý športový redaktor Štefan Gregorička. Funkcia tajomníčky redakcie, ktorú od začiatku zastávala, bola pre ňu ako uliata. Predtým totiž robila dlhé roky vedúcu zásobovania v Piešťanke a po jej zániku predavačku v Západoslovenských pekárňach a sekretárku v kancelárii Strany zelených.
Mala teda dostatok skúseností s prácou s ľuďmi, ale aj kontaktov. Tie potom využívala pri zháňaní inzercie, čo nebolo v prvých rokoch po zmene režimu ľahké. Mnohé firmy zanikli, nové ešte nemali dosť peňazí na svoju propagáciu. Evka bola síce energická, no zato veľmi priateľská. Možno aj preto nemala problémy so získavaním reklamy pre naše noviny. Dalo by sa obrazne povedať, že dostala aj z „jalovej kravy teľa“. Bola za každú „srandu“ a po odchode do dôchodku nám v redakcii chýbala.

Vo voľnom čase chalupárčila v domčeku na Bacchus vile, takže v lete bývala viac tam než v piešťanskom činžiaku. Momentálne žije aj so synom Martinom a jeho rodinou v susednej obci Banka.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela