Protestom chcú zabrániť výrubu stromov

  • Spravodajstvo
  • 17. septembra 2013, 09:04
  • Autor:sita(j)

Stromy prekážajú plánovanej ceste, trnavskí aktivisti chcú lokalitu vyhlásiť za územie chránené občanmi.

Výrubu stromov v lesoparku na okraji Trnavy chce zabrániť občianske združenie Trnavská alternatíva, za ktorým stojí mestský poslanec Matej Lančarič. Na piatok 20. septembra pripravuje protestné zhromaždenie na mieste, kde má pod motorovými pílami skončiť viac ako sto stromov. Súčasťou protestu bude vyhlásenie lokality za územie chránené občanmi.

Vedenie mesta dáva podľa Lančariča prednosť peniazom pred zeleňou. Za obeť novej výstavbe má padnúť podľa jeho informácií tridsať stromov v okolí lesoparku a ďalších 77 v jeho strede, pretože prekážajú jednej z príjazdových ciest. ,,Zatiaľ ale ešte stále nie je rozhodnuté, ešte stále je šanca veci ovplyvniť a vytvoriť občiansky tlak na kompetentných. Mestské zastupiteľstvo bude 24. septembra o tejto téme rozhodovať a ukáže svoju pravú tvár – či obhajuje záujmy Trnavčanov, alebo svojich obchodných partnerov a developerov,“ uvádza v pozvánke na protest Trnavská alternatíva. V nedávnej minulosti už aktivisti z iných zoskupení organizovali protestné zhromaždenia proti výstavbe v tejto lokalite, tie však neboli úspešné.

Protestné zhromaždenie sa koná na Kamennej ceste v piatok 20. septembra o 18:00, jeho súčasťou bude aj koncert trnavských kapiel v Kamennom mlyne. Na koncerte vystúpia bez nároku na honorár skupiny Hash, Golden Vein a Zotrwačnosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina