Piešťanský týždeň – žiadna kampaň proti bicyklistom!

  • Spravodajstvo
  • 16. septembra 2013, 08:59
  • Autor:red

Letný seriál Cyklista pánom ciest a chodníkov v kúpeľnom meste sa stretol u čitateľov s nad priemerným ohlasom. Jasný dôkaz toho, že Piešťancovi sa len stačí obtrieť o slovo bicykel a už štartuje. Do redakcie sme dostali množstvo ohlasov, v ktorých ste nás väčšinou obviňovali, že sme sa pustili do krvilačného boja proti nevinným vlastníkom dvojkolesových tátošov. Pričom ste zároveň poukazovali na majiteľov tých smradľavejších kolies na vozovkách. Môžeme vás uistiť, že žiadnu kampaň sme neplánovali či už vedome alebo nevedome.

Ad: Cyklista pánom ciest a chodníkov v kúpeľnom meste
Vyzerá to skôr na to druhé. Cyklisti rovnako ako vodiči áut či ľudia chodiaci po vlastných sú úplne rovnakí, slušní aj neslušní, ohľaduplní aj bezohľadní, dodržiavajúci predpisy či ich porušujúci. Tak ako v seriáli o cyklistoch redaktor Igor Paulech vymenúva strety s ľuďmi na bicykloch, môže to byť aj opačne. Začína sa to, vlastne, už keď stojíte s bicyklom pred bytovkou, nemáte ako vyjsť na cestu. Autá nahusto zaparkované – nemáte šancu. Tak ideme po chodníku!

Cyklisti v meste  
Viac týždňov čítam o reakciách veliteľa polície na cyklistov porušujúcich zákazy. Mám otázku – kto je zodpovedný za to, že v meste neexistuje prejazd zvlášť pre cyklistov, kto projektoval a hlavne schválil prejazd po bývalej Nitrianskej ulici, kde namiesto cyklistického chodníka niekto naplánoval a schválil lavičky. Tie okupujú vulgárni a otravní ľudia, tiež bezdomovci a znečisťujú okolie. Kde to žijete, keď stále uvádzate zbytočnosti o cyklistoch. Kto v tejto veci niečo urobil okrem bývalej učiteľky z hotelovej školy, ktorá sa zaslúžila o vyznačený chodník pre cyklistov na Adam Trajan? Ten pracovníci mesta však zablokovali, okrem iného i pri kiosku Perla, a to črepníkmi s kvetinami.

Celé listy čitateľov a viac o tejto téme nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina