Havrani vyhrali nad Orange 20

  • Hokej / Šport
  • 12. septembra 2013, 23:00
  • Autor:P. Jurák /SITA

HK Orange 20 – ŠHK 37 Piešťany 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Góly: 22. Tibenský (Rzavský) – 1. V. Nemec (Melichárek, S. Saliji), 20. J. Románek (Brňák)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner – Junek, Šefčík, 335 divákov

Domáci hokejisti boli počas úvodnej dvadsaťminútovky vyrovnaným súperom skúsenejším Piešťancom, ale nedokázali ubrániť útočníkov hostí v 1. a 20. min. Už v 40. s vybojoval puk v rohu Saliji, posunul ho pred bránku a Nemec na dvakrát zasunul puk za Sabolov chrbát. Druhý gól pridal Románek po peknej Brňákovej prihrávke, puk do bránky dopravil pomedzi betóny domáceho gólmana.
Ani dvojgólový náskok súpera hokejistov "dvadsiatky" nezlomil. Už v 22. min vystrelil z pravého kruhu Rzavský a Tibenský zasunul puk za Tomeka – 1:2. Vyrovnanie mal na hokejke v 28. min Gašpar, ale únik zakončil iba do ľavého betónu brankára Piešťan. O minútu neskôr pálil od modrej čiary Dinda, ale jeho pokus skončil na hornej žŕdke Tomekovej svätyne.
Keďže snaha Piešťan o tretí gól bola skôr platonická ako reálna a v poslednej minúte pri power-play trafil Stupka žŕdku prázdnej bránky HK Orange 20, skóre sa už nezmenilo. Hostia získali povinné, ale vydreté tri body.

Hlasy:
Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Dnes sme nastúpili proti skúsenému tímu. Hráčov som nabádal, aby hrali disciplinovane, pretože iba tak sme mali šancu držať s Piešťanmi krok. Moji zverenci zopakovali dobrý výkon z utorka. Smerom dopredu je naše zakončenie ešte také juniorské. Pozitívne je, že sme vydržali bojovať až do konca zápasu.

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Tešili sme sa na prvý zápas a pociťovali sme pred ním aj miernu nervozitu. Čakal na nás ťažký súper, ktorý sa prezentoval veľmi dobrým výkonom už v utorok proti Trenčínu. Proti nám tento trend potvrdil. Dali sme síce gól už v prvej minúte, ten však naštartoval domácich. V druhej časti súper znížil, hral dobre a my sme sa až do konca zápasu strachovali o výsledok."
Zostavy:
HK Orange: R. Sabol – Rusina, Dinda, Gachulinec, Luža, Valjent, E. Černák, M. Mikuš, Bačik – Horanský, Šimun, Skalický – Tibenský, R. Gašpar, Rzavský – P. Koyš, D. Rehák, Minárik – M. Trenčan, Mlynčár, Schroner
Piešťany: T. Tomek – A. Drgoň, Valábik, Brňák, R. Filip, Škadra, Biro, Bučka, Cunik – Melichárek, V. Nemec, S. Saliji – J. Ručkay, M. Bartánus, J. Románek – Lušňák, Holovič, Stupka – Šišovský, Chylo, Toman

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund