V Hniezde záchrany našli chlapčeka

  • Spravodajstvo
  • 10. septembra 2013, 08:40
  • Autor:sita(j)

Ide už o štvrté dieťa nájdené v trnavskom Hniezde záchrany.

V trnavskom Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici sa našiel v pondelok 9. septembra nadránom novorodenec – chlapček. Meria 49 cm a váži 2 850 gramov. Chlapček bol trochu podchladený. Ide už o štvrté dieťa nájdené v trnavskom Hniezde záchrany. Informovala o tom Alena Petrželková z občianskeho združenia Šanca pre nechcených, ktoré je zriaďovateľom Hniezd záchrany na Slovensku.

Fakultná nemocnica v Trnave podľa sociálnej sestry Zuzany Machálkovej nález novorodenca ohlásila trnavskému Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý vedie evidenciu detí určených na adopciu a evidenciu žiadateľov o predosvojiteľskú starostlivosť. O ďalšom osude chlapčeka rozhodne súd. Matka novorodenca má príležitosť prihlásiť sa o svoje dieťa počas šiestich týždňov.

Hniezda záchrany poskytli šancu už 46 nechceným deťom. "Takmer všetky deti z Hniezd záchrany našli svoj nový domov v adoptívnych rodinách," uviedla Petrželková a dodala, že prvé Hniezda záchrany vznikli v roku 2004, posledné štyri pribudli na Slovensku v roku 2012 a je ich tak na Slovensku celkom 20.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard