Kolotočiar ponúkol za miesto na jarmoku 40 tisíc eur

  • Spravodajstvo
  • 10. septembra 2013, 12:19
  • Autor:sita(j)

Trnavský jarmok vlani zarobil radnici 63-tisíc eur, v tomto roku sú očakávania skromnejšie.

Za pozemok pre kolotoče na Trnavskom jarmoku ponúkol ich prevádzkovateľ z Modry radnici 40-tisíc eur. O tradičné miesto na Dolnopotočnej ulici mali záujem traja kolotočiari, cena je podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča výsledkom ich cenových ponúk. Ďalšie kolotoče budú umiestnené na súkromných pozemkoch na Paulínskej ulici a v Orolskej záhrade. Trnava očakáva v tomto roku zisk z jarmoku 25-tisíc eur, hlavný príjem má z prenájmu pozemkov.

Podnikatelia s občerstvením platia za stánok na Trnavskom jarmoku rovnú tisícku, predajcovia klasického komerčného tovaru 300 eur a predajcovia remeselníckych výrobkov 150 eur. Trnavský jarmok sa začína vo štvrtok a potrvá až do nedele. Mestský úrad v Trnave dostal v tomto roku 524 žiadostí o miesto od obchodníkov s komerčným tovarom, miest však bolo len 364. O jarmok malo záujem aj 261 predajcov s ľudovoumeleckým tovarom, miesta dostali všetci. Na jarmoku budú dve menšie občerstvovacie centrá, v ktorých bude 39 stánkov s cigánskou, burčiakom a ďalšími špecialitami, predajcov v tomto prípade riaditeľstvo jarmoku vybralo žrebovaním.

Trnavský jarmok vlani radnici zarobil 63-tisíc eur. Príjmy z prenájmu pozemkov a stánkov dosiahli 160-tisíc eur, výdavky na služby 97-tisíc eur. Zisk z najväčšieho spoločenského podujatia v meste poputoval do rezervného fondu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard