V Piešťanskom týždni 37 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. septembra 2013, 14:34
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní v dovolenkovom a letnom tempe. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Nad Piešťanmi plávali vzduchom balóny
Nad Piešťanmi objavili prvé balóny, ktoré vypustili hromadne z letiska v rámci podujatia 1. Balónová megafiesta. Od štvrtka 5. septembra až do nedele 8. septembra sa vzdušné divadlo plné romantiky a vône diaľok opakovalo vždy na začiatku aj sklonku dňa.  Ľudia sa tešili nielen z teplovzdušných balónov, ktoré plávali oblohou ale aj z množstvo atrakcií. Išlo o ojedinelú akciu, ktorá na Slovensku nemá obdobu.

Európski komisári skontrolujú pokusné polia v Borovciach
Na pokusné polia piešťanského Centra výskumu rastlinnej výroby(CVRV)  v Borovciach si posvietia európski audítori.  V dňoch od 10. do 18 . septembra budú komisári  preverovať biologickú bezpečnosť pri vykonávaní pokusov s geneticky modifikovanými plodinami.
Piešťanský týždeň – žiadna kampaň proti bicyklistom!

Letný seriál Cyklista pánom ciest a chodníkov v kúpeľnom meste sa stretol u čitateľov s nadpriemerným ohlasom. Do redakcie sme dostali množstvo ohlasov, v ktorých ste nás väčšinou obviňovali, že sme sa pustili do krvilačného boja proti nevinným vlastníkom dvojkolesových tátošov. 
Zamatoví teroristi sa postarali o otvorenie Cinematiku

Nielen Trenčianske Teplice, ale aj Piešťany majú svoj tradičný filmový festival. Brány Cinematiku sa v piatok 6. septembra otvorili v Dome umenia prostredníctvom slovenského filmu – premiéry snímky Zamatoví teroristi. Koniec leta so začiatkom bohatej filmovej ponuky  si návštevníci užili už po ôsmykrát.
Krakovany bavili Krakovany

Oslavy 900. výročia prvej písomnej zmienky o obci si nenechali ujsť ani v Krakovanoch. Koncom minulého týždňa tu pripravili pestrý program, v ktorom hlavné slovo mali domáci účinkujúci.
V Dubovanoch popierajú, že by zemiak mal byť jedlom chudoby

Len zriedkavo sa dá vidieť tradičná slovenská plodina v toľkých podobách, no počas Krumpľových hodoch v obci Dubovany to však nie je nič nezvyčajné.
Kaderník Marek Tesař vlastní zbierku až 4000 bábik Barbie

Vlastní zbierku, ktorá minimálne v strednej Európe nemá obdobu a konkurenciu. Český kaderník Marek Tesař sa desať rokov venuje zbieraniu bábik Barbie. Do piešťanského Auparku ich priniesol niekoľko desiatok kusov Výstava na dvoch poschodiach obchodného domu je pre verejnosť prístupná do 15. septembra. Marek Tesař prezradil Piešťanskému týždňu zopár podrobností o jeho zaujímavej zberateľskej vášni.
Piešťanské čajky ovládli domáci turnaj

Basketbalistky Piešťanských Čajok hostili uplynulý týždeň na palubovke športovej haly Pierra de Cubertina medzinárodný turnaj o putovný pohár primátora mesta Piešťany. V silnej konkurencii českých a slovenských basketbalistiek dokázali hráčky piešťanského klubu vyhrať všetky zápasy a mohli sa tak tešiť z prvého miesta. Poradili si dokonca aj s niekoľkonásobnými majsterkami z Good Angels Košice. Pred súťažnými zápasmi sa tak čajky ukázali vo veľmi dobrej forme
Posila ŠHK 37 Boris Valábik: Brankára si budem chrániť

Piešťanský hokejový klub získal do svojej defenzívy veľkú posilu. A to doslova. Obranu „havranov“ vystužil vyše dvojmetrový obranca Boris Valábik, ktorý v minulosti pôsobil v NHL v Atlante Trashers.   Zatiaľ má v Piešťanoch otvorenú zmluvu, no nie je vylúčené jeho pôsobenie počas celej sezóny.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea