Deň ozbrojených zložiek s deťmi plný noviniek

  • Spravodajstvo
  • 9. septembra 2013, 10:39
  • Autor:ip/video: imo

Piešťanské letisko už sedem rokov patrí školákom, deťom, ale aj dospelým, ktorých sem priláka ozbrojená technika a ukážky práce polície, hasičov a vojakov. Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi v réžii aj mestskej polície nemohol chýbať ani tento rok. Siedmy ročník sa uskutočnil v sobotu 7. septembra v priestoroch Vojenského historického múzea (VHM).

Tento rok sa o plochu letiska ozbrojené zložky delili s organizátormi Balónovej mega fiesty. Program stretnutia sa počas rokov už ustálil a organizátori ho postupne obohacujú o ďalšie ukážky, či už dynamické, alebo statické – prostredníctvom nových kusov techniky VHM.
Deti si mohli pozrieť rôzne vrtuľníky, lietadlá, ozbrojenú techniku. Tiež si mohli vyskúšať prebúrať sa cez normálne a cez bezpečnostné dvere. Búchanie ťažkého kladiva sa samozrejme najviac odzrkadlilo na obyčajných dverách, v ktorých zívali veľké diery. Tie bezpečnostné odolávali náporu „malých vlamačov“. Modelári preháňali vzduchom funkčné modely lietadiel a vrtuľníkov. 

Začiatok dňa bol v réžii Vojenskej hudby Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Členovia vo svojom repertoári nemali iba vojenskú klasiku, ale zahrali aj populárne starinky z osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia. 

Nielen chlapci si skúšali oblečenie a výzbroj zásahových jednotiek. Do rúk dostali i staré historické zbrane, no mohli si poťažkať i krúžkové košele a stredoveké brnenie.
„Jednou z noviniek v dynamických ukážkach bola prezentácia Bludných rytierov z Beckova. Tí nielen deťom ukázali staré zbrane, ale na svojom stanovišti strieľali z dela. Okrem toho predviedli, akú silu má pušný prach a ako aj malé množstvo dokáže zadymiť veľké priestranstvo. Medzi novinkami bolo aj vystúpenie dobrovoľných hasičov, ktorí zahasili horiaci vrak auta,“ povedala za organizátorov pre Piešťanský týždeň referentka prevencie kriminality Viera Husáková. 

 


Ďalšie podrobnosti z dňa ozbrojených zložiek nájdete v novom vydaní Piešťanskéhoh týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila