Slovenská cirkev sa pripojí k modlitbám pápeža za mier v Sýrii

  • Spravodajstvo
  • 6. septembra 2013, 10:29
  • Autor:sita/red(i)

V Bratislavskej arcidiecéze by mali byť v sobotu omše, adorácie, modlitby posvätného ruženca za pokojné vyriešenie konfliktu v Sýrii. Pápež František pred nedeľňajšou modlitbou Anjel Pána vyhlásil na sobotu v celej Cirkvi deň pôstu a modlitby za pokoj v Sýrii. Svätý Otec v závere svojho príhovoru požiadal aj všetky partikulárne Cirkvi, aby okrem prežívania pôstu zorganizovali nejaký liturgický obrad s týmto úmyslom.

V Bratislave sa v jezuitskom kostole uskutoční pri tejto príležitosti modlitbové stretnutie za pokojné vyriešenie konfliktu v Sýrii za účasti arcibiskupa Stanislava Zvolenského v sobotu od 20:00 do 21:00. Modlitby za pokoj budú sprevádzané spevmi z Taizé.
Aj Trnavská arcidiecéza sa pripája k tejto iniciatíve Svätého Otca a povzbudzuje kňazov, aby vo svojich farnostiach zorganizovali modlitbové stretnutia. V katedrálnom Chráme sv. Jána Krstiteľa v Trnave sa v sobotu uskutoční modlitbové stretnutie spojené s adoráciou medzi 18:00 až 19:00. 

Na Námestí sv. Petra v Ríme sa 7. septembra, v predvečer sviatku Narodenia Panny Márie od 19:00 do polnoci uskutoční modlitbové bdenie za pokoj pre Sýriu a celý svet. Svätý Otec vyzval miestne cirkvi na celom svete, aby sa pripojili a zorganizovali vlastné modlitbové stretnutia.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana