Program osláv 900. výročia

  • Spravodajstvo
  • 6. septembra 2013, 08:26
  • Autor:jk

Oslavy 900. výročia prvej písomnej zmienky o Krakovanoch začnú v miestnom amfiteátri v piatok 6. septembra príhovorom starostu obce Vladimíra Mihálika. Program, v ktorom budú účinkovať kapely Neznámi, Slniečko a Karpatské chrbáty, bude moderovať známy vrbovský muzikant Branislav Jobus.

Vrcholom večera bude vystúpenie skupiny Polemic a po nej bude nasledovať diskotéka s DJ Minoxom a DJ Sallom. V sobotu budú oslavy pokračovať o 11. hodine slávnostnou svätou omšou v Kostole sv. Mikuláša a o 15.30 h pokrstia monografiu. Potom bude pódium patriť programu s názvom Krakovany bavia Krakovany.
Diváci uvidia spevácku skupinu Krakovany, Kravovanček i ľudovú rozprávačku Ozefu Omáčkech. Na rad sa dostane tiež Peter Žitňanský a priatelia fujary, Krakovienka, mladé spevácke talenty a folklórne súbory Lusk a Borovienka. Ako hosť sa odprezentuje Duo Whatever. Počas programu obec odmení občanov, ktorí sa zaslúžili o rozvoj Krakovian. Na 18. hodinu organizátori pripravili krst nového CD Borovanky – Borovienka borová a záverečnú bodku za oslavami dajú Funny Fellows, po ktorých bude nasledovať tanečná zábava s Helenou Vrtichovou a Borovienkou.

Trojdňové podujatie budú sprevádzať sprievodné akcie – výstava fotografií Čo nie je v knihe, videoprojekcia Ľudia v Krakovanoch a výstava fotografií a obrazov občanov Krakovian. Najmenší sa budú môcť vyšantiť na skákacom hrade a trampolínach.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda