V Piešťanoch sa začala Balónová fiesta

  • Spravodajstvo
  • 5. septembra 2013, 09:02
  • Autor:vd/ts

Dnes ráno sa nad Piešťanmi objavili prvé balóny, ktoré vypustili hromadne z letiska v rámci podujatia Balónová fiesta. Nasledujúce dni až do nedele sa môžete tešiť nielen na teplovzdušné balóny ale aj na množstvo atrakcií. Ide o ojedinelú akciu, ktorá na Slovensku nemá obdobu.

Toto podujatie nezahŕňa len prezentáciu viac ako 50-tich teplovzdušných balónov rôznych tvarov a farieb a ich hromadné štarty, ale aj ukážky parašutizmu, modelov lietadiel, tandemových zoskokov, ultraľahkých lietadiel, motorového paraglidingu a mnoho ďalšieho.
 Fiesta sa bude konať v rovnakom čase a na rovnakom letisku ako aj 7. ročník „Dňa ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi“, podujatie organizované Vojenským historickým ústavom. Spojením úsilia leteckých nadšencov a vojenských profesionálov sa takto otvára priestor pre Deň národnej hrdosti.
BALÓNOVÁ MEGAFIESTA 2013 počíta s medzinárodnou účasťou vzduchoplavcov pod vedením pána Juliena Zimmera z Francúzska. Sprievodný letecký program zabezpečia Ozbrojené sily Slovenskej republiky, Vojenský historický ústav Slovenskej republiky a nadšenci lietania.Pre návštevníkov podujatia 1. BALÓNOVEJ MEGAFIESTY je pripravený bohatý program. Na svoje si prídu nadšenci lietania, rodiny s deťmi a aj mladí ľudia. Súčasťou programu je megadiskotéka, letecké ukážky, pokus o svetový rekord vo vypúšťaní balónikov šťastia, program pre deti a mnoho ďalšieho.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof