PFK prehral v Novom Meste nad Váhom 0:4

  • Spravodajstvo
  • 5. septembra 2013, 11:11
  • Autor:Jaroslav Valo

Futbalisti Piešťan cestovali v piatom kole tretej ligy – západ do neďalekého Nového Mesta nad Váhom. V považskom derby videli diváci iba priemerné stretnutie. Zverenci hrajúceho trénera Jozefa Glosa na body opäť nedosiahli a stretnutie prehrali 0:4. Výsledok je však pre PFK veľmi krutý, pretože väčšinu zápasu boli Novému Mestu vyrovnaným súperom.

Úvod patril domácim, no dobre organizovaná obrana na čele s hrajúcim trénerom Glosom ich nepustila do žiadnej vážnejšej akcie. Brankára Vala vystrašila akurát hlavička Ondera na vlastnú bránu v 4. min a s pokusom Strelku v 10. min si hravo poradil. Po polhodine sa osmelili aj hostia. V 33. min trestný kop Ondera z 30 metrov tečoval domáci obranca do brvna vlastnej bránky a strela Kotulu z 25 m išla tesne nad. Hostia mohli ísť o chvíľu do vedenia, no to by musel rozhodca odpískať jasný faul v pokutovom území na Šústa. Keď sa zdalo, že sa polčas skončí bez gólov, v 44. min našiel dlhý pas obrancu nabiehajúceho Žáka. Ten si loptu spracoval, obišiel aj brankára a z uhla dokázal loptu dopraviť do siete.
V úvode druhej časti mali Novomešťania dve dobré príležitosti, no bez výsledného efektu. Z tlaku vyťažili len niekoľko rohových kopov. Na druhej strane mieril Gajarský z uhla vedľa. V 68. min po neodpískanom „šľapáku“ na Glosa nasledoval ďalší roh domácich. Po jeho zahratí najvyššie vyskočil Žák a jeho hlavička skončila v sieti – 2:0. V 70. min nebezpečnú strelu Ravasa zlikvidoval Valo. V 75. min dostal do behu prihrávku v jasnom dvojmetrovom ofsajde priamo pred asistentom rozhodcu stojaci Žák, jeho center našiel Klačmana, proti ktorého strele k žrdi nemal Valo žiadnu šancu. V závere sa opäť ukázal deficit kondície hráčov Piešťan. V 88. min po rýchlom útoku po krídle a centri sa po zmätku pred bránkou najlepšie zorientoval Svatík a uzavrel skóre zápasu na 4:0.
Zostava PFK: Valo – Tanáč (46. Valla), Onder, Glos, Kotula, Rusnák (75. Udržal), Kohutovič, Šúst (46. Zsolnay), Gajarský, Rapavý, Hornák.
Jaroslav Valo, ilustr. foto: (TH)
Piešťancom sa opäť nedarilo. Podali síce bojovný výkon, ale na body to nestačilo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina