Ľudia sa hádajú pre hlúposti

  • Spravodajstvo
  • 3. septembra 2013, 11:33
  • Autor:jk

Na richtárskej stoličke Krakovian sedí už tri volebné obdobia. Vladimír Mihálik hovorí, že poslednýkrát. Po skončení funkcie sa chystá odísť do dôchodku. Piešťanský týždeň sa s ním zhováral nielen o plusoch i mínusoch starostovania.

Jedenásť rokov je slušná doba. Čo za ten čas pokladáte za svoj „majster stik“?
Dôležité je, že sme stabilizovali obec, nemáme žiadne finančné záväzky. Taktiež za dôležité pokladám vysporiadanie väčšiny ciest. Verím, že do ukončenia môjho starostovania sa nám podarí vysporiadať aj tie zostávajúce.

Čo vám prekáža v úlohe prvého muža obce?
Predtým, než som nastúpil do funkcie, som učil. Stretával som sa s ľuďmi, ktorí boli na určitej úrovni. Dnes je zládoba.Prichádzajú osoby s jednoduchými, ráznymiriešeniami problémov, no v praxi sa to tak nedá realizovať. Stavajú vás do pozície, že ničomu nerozumiete a všetko vedia vyriešiť lepšie ako vy, pričom podstatu problému vôbec nepoznajú. Zhoršili sa medziľudské vzťahy a ľudia sa hádajú kvôli hlúpostiam. Toto väčšinu starostov oberá o čas, chuť a energiu do práce. Namiesto riešenia dôležitých vecí pre obec riešia spory a sťažnosti a pritom mnohé problémy by vyriešila už len komunikácia medzi občanmi.
Už je priam historicky dané, že medzi Krakovanmi a susednými Trebaticami existuje istá rivalita…
Priznám sa, žepri mojom nástupe som nemal k Trebaticiam ani kladný, ani záporný vzťah. Dnes je to inak. Je tu problém – ak občania Trebatíc zasahujú do kompetencií Krakovian. Nie je to v súlade so zákonom a nezdá sa mi to ani rozumné. Nepozdáva sa mi, ak občania Krakovian chcú, aby vývoj našej obce išiel podľa Trebatíc. Každá obec má svoje špecifiká a o spôsobe rozvoja a nakladaní s finančnými prostriedkami rozhoduje obecné zastupiteľstvo a starosta.
Celý rozhovor sa dočítate v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré je už v predaji. Na dvojstrane venovanej výročiu Krakovanian sa okrem programu osláv dozviete aj o prvej monografii, jedinečnom múzeu, či o pastve pre oči, dušu i žalúdok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína