V Piešťanskom týždni 36 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 2. septembra 2013, 14:33
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní v dovolenkovom a letnom tempe. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Kauza ubitého dôchodcu z Maduníc ukončená
Krajský súd v Trnave definitívne rozhodol o treste pre jedného z aktérov napadnutia a ubitia dôchodcu Andreja Poláka v Maduniciach. František Barkóci si odsedí šesť rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia.

Prví nemeckí klienti pristáli
Malá slávnosť sprevádzala prílet nemeckých klientov na piešťanské letisko. Po piatich rokov sa rysuje, že sa obnovia pravidelné charterové lety z Berlína. Tento rok sa uskutočnia ešte tri.

Brány škôl sa otvorili po letných prázdninách 
Za letnými prázdninami školáci a učitelia urobili hrubú čiaru a začal sa nový školský rok. V pondelok 2.  septembra sa v  sprievode rodičov vybrali do piešťanských škôl aj tí najmenší.  Slávnostnou akadémiou v Dome umenia sa začal školský rok aj pre študentov Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch. Privítali medzi sebou 107 prvákov, medzi ktorými bolo prítomných len šesť dievčat. „Ste vzácne ako šafran,“ žartoval v príhovore zástupca školy Miroslav Donoval. 

Bioplynky nechcú ani ľudia v Prašníku a v Sokolovciach
Bioplynová stanica v Prašníku je v prevádzke necelý rok. Za ten čas si obyvatelia osady U Lajdov, kde stanicu postavili proti ich vôli, vyskúšali, čo je to mať za suseda zariadenie na spracovávanie kukuričnej siláže a rezkov z cukrovej repy. Sťažujú si na nepretržitý hluk, nepríjemný zápach, prach i blato. V lete sa im tam dokonca objavili muchy, ktoré sadajú na zdochliny.

Lodenicou znela dojemná spomienka na hudobníka Michala Tučného
Festival Lodenica je tradičnou bodkou za hudobným letom v meste Piešťany Od štvrtka 29. augusta sa do mesta a hlavne do autokempingu hrnuli tisícky fanúšikov tohto podujatia, ktoré sa uskutočnilo už po pätnásty krát. Medzi hedlajnerov tohto ročníka určite patril hudobník Meky Žbirka a diváci si nôtili pesničky spoločne so stálicou Lodenice Lenkou Filipovou, ale aj prvou českou superstar Anetou Langerovou.

Krakovany oslávia 900. výročie prvej písomnej zmienky
Obec Krakovany je ďalšou z radu takmer sto obcí spomínaných v Zoborskej listine. Piešťanský týždeň jej jubileu venoval dvojstranu, ktorá zahŕňa množstvo zaujímavých informácií.

Zmeny v kádri „havranov“
Po turnajovom víkende v maďarskom Dunaújvárosi zafúkal do kabíny „havranov“ po druhýkrát vietor a nastali personálne zmeny, ktoré vedú ku konečnému vyformovaniu kádra pre Tipsport Extraligu. 

Kanoista Matej Rusnák opäť so "zemiakovou medailou"
Matej Rusnák siahal už v roku 2011 na majstrovstvách sveta v rýchlostnej kanoistike v maďarskom Szegede v pretekoch C1 na 5000 m na medailu. Ušla mu vtedy o osem sekúnd. Po dvoch rokoch sa situácia na šampionáte v nemeckom Duisburgu zopakovala. Dvadsaťpäťročný odchovanec piešťanskej kanoistickej liahne opäť ostal tesne "pod pódiom" pre elitné trio. Tentoraz ho od medaily delilo iba 2,713 s.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián