Mestská futbalová liga na umelej tráve

  • Šport / Futbal
  • 30. augusta 2013, 10:01
  • Autor:th

Piešťanská mestská futbalová liga bude v novom ročníku iná ako doteraz. Z tradičných terénov by sa mala presunúť na umelú trávu, a to najmä z dôvodu zatraktívnenia súťaže a celoročného fungovania. Organizátori chcú tiež ligu rozšíriť a noví záujemcovia sa môžu stále prihlásiť.

Niekoľko nadšencov, ktorí pravidelne hrávajú mestskú ligu, sa rozhodlo pre stále sa znižujúci počet účastníkov zorganizovať celoročnú súťaž, ktorá sa bude hrať na umelej tráve. Oproti minulým rokom, keď sa hrávalo na hlinených a prachových ihriskách na Lide, sa organizátori rozhodli napredovať a presunúť najstaršiu súťaž svojho druhu v Čechách a na Slovensku práve na tento povrch. Liga by sa mala hrať v areáli PFK Piešťany, kde sú na to vytvorené podmienky. Účastníkom budú k dispozícii aj šatne a sprchy.
Liga sa bude hrať na rozmeroch hádzanárskeho ihriska s piatimi hráčmi v poli plus jedným brankárom, teda 5+1 ako doteraz. Celú súťaž bude pískať rozhodca a nie hráči z iných mužstiev, ako to bolo zvykom v minulosti.
V pláne sú aj ďalšie otvorené turnaje mestskej ligy a turnaj o Pohár mestskej ligy. V prípade stabilného fungovania súťaže chcú spolu s ligami z iných miest zorganizovať Ligu majstrov.
Organizátori chcú ligu rozšíriť a zatraktívniť, aby zdvihli jej úroveň. Radi privítajú nové mužstvá i záujemcov z okolitých miest a obcí. Bližšie informácie sa dozviete na stretnutí v sobotu 31. augusta o 11.00 h na štadióne PFK vo VIP priestoroch. Každý, kto sa chce prihlásiť, tak môže urobiť priamo na stretnutí alebo prostredníctvom e-mailu novaligapiestany@gmail.com.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián