Mládežníci z Vrbového v Nemecku

  • Spravodajstvo / Región
  • 28. augusta 2013, 10:18
  • Autor:Dušan Sabo

Už v októbri minulého roku, na oslavách mesta Vrbové, sa dohodli Madlen Grobner, mládežnícka pracovníčka mesta Allstedt, a Dušan Sabo, predseda Parlamentu mladých mesta Vrbové, na zorganizovaní družobného mládežníckeho pobytu v Nemecku. Ten sa uskutočnil len nedávno, v termíne od 11. do 17. augusta.

Trinásť mládežníkov z Vrbového spolu s osemnástimi deťmi z partnerského mesta spali v stanovom mestečku na kúpalisku. Aj napriek nízkym ranným teplotám, na ktoré sme neboli my Slováci zvyknutí, sme sa mali úžasne. Celý týždeň sme si užívali prostredie kúpaliska, kúpali sme sa, hrali plážový volejbal, futbal.
V prvý deň nášho pobytu sme si pozreli zámok Allstedt a vyskúšali sme si aj stredoveké meče a zbrane. Ďalší deň sme strávili tiež v prostredí mesta Allstedt, kamaráti nám predstavili ich historické pamiatky, ale taktiež sme neobišli ani nové alebo zrekonštruované budovy. Popoludnie sme venovali prípravám tradičných jedál. Kamaráti z Allstedtu nám upiekli vafle a my sme pripravili tradičnú slovenskú večeru: bryndzové halušky a perky s makom. Navštívili sme najväčší zábavný park vo východnej časti Nemecka – Belantis.
Atrakcie zabavili deti od najmenších až po tých najstarších a dokonca i dospelých. Medzi najvychytanejšie atrakcie patrí najväčšia bobová dráha Hurican a spustenie na člne z pyramídy a tiež jazda cez strašidelný zámok.

O ceste Vrbovčanov do Nemecka si viac prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina