Majstrovstvá sveta novinárov v tenise

  • Spravodajstvo
  • 27. augusta 2013, 10:12
  • Autor:MsÚ/red.(j)

Už tento víkend sa v Piešťanoch začínajú majstrovstvá sveta novinárov v tenise.

Valné zhromaždenie International Association of Jorunalist Tennis Plyers (A.I.T.J.) sa počas posledných majstrovstiev v Taliansku rozhodlo pre uskutočnenie ďalšieho ročníka prijať kandidatúru Slovenska. Z rôznych návrhov na výber konkrétneho miesta nakoniec vybrali Piešťany. „Rozhodovalo sa medzi Bardejovom či Rajeckými Teplicami. Piešťany však okrem dobrej dostupnosti ponúkajú aj kvalitné tenisové dvorce, samozrejme, je tu aj príjemné prostredie,“ uviedol Zoltán Karpáty, ktorý sa na príprave majstrovstiev podieľa ako organizačne, tak aj aktívnou účasťou. Turnajov sa zúčastňujú novinári z rôznych médií. „Je to veľmi dobrá príležitosť sa popri hre porozprávať, odovzdať si skúsenosti, či informácie. Neexistuje tu pracovná rivalita. Tá sa sústredí do tenisu, všetci sú zapálení hráči,“ priblížil Z. Karpáty.
Novinári budú súťažiť aj o Pohár primátora mesta Piešťany, všetky turnaje budú verejne prístupné. „Je veľmi dobré, že sa majstrovstvá uskutočnia u nás. Existuje nepísané pravidlo, že všetky médiá z rôznych krajín, ktoré na turnaj vyšlú svojich zástupcov, o danej krajine a meste informujú. Vždy je to teda dobrá prezentácia,“ dodal Z. Karpáty.
Majstrovstvá potrvajú do 7. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana