Do centra chceli pritiahnuť deväťsto bicyklových kolies

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2013, 08:55
  • Autor:red

Cykloturisti sa v Piešťanoch udomácnili na niekoľko dní. Konal sa tu totiž 35. ročník ich stretnutia. V súvislosti s 900. výročím prvej písomnej zmienky o meste v Zoborskej listine sa spoločne s Piešťancami pokúsili o rekord – 900 kolies v jednom šíku. V sobotu 24. augusta sa cykloreťaze mohlo zúčastniť každý, kto prišiel na Lodenicu na bicykli.

Členovia klubu slovenských turistov, ktorí na svojich potulkách využívajú okrem nôh i dvojkolesových tátošov odštartovali ďalší ročník zrazu vo štvrtok 22. augusta. Od poobedia sa mohli prihlasovať na rôzne pripravené trasy a večer si užili oficiálne otvorenie stretnutia a zábavu v hoteli Magnólia. 
Na piatkovom programe už od rána boli pripravené cyklo a pešie trasy. Prvou bola 70 km dlhá Považská, ktorá viedla z Piešťan cez Podolie, Čachtice, Beckov, Lúku, Hubinu a späť do mesta. Horská trasa dlhá 48 km smerovala na Modrovú a Novú Lehotu. 

V sobotu bola na výber bola i ťažšia – 75 km dlhá trasa s názvom Kopaničiarska. Takzvanú Rekreačnú si mohli turisti vyskúšať tiež. Merala 33,5 km. Na bicykloch prihlásení členovia mohli absolvovať 12 km dlhú Oddychovú túru okolo Sĺňavy, peši vyskúšať rovnakodlhú trasu cez Havran a Bakchus vilu. Tí, ktorí sa počas prechádzky chceli aj niečo dozvedieť, zvolili 5 km poznávacej túry s výkladom o histórii mesta a kúpeľov.
((myvideo:1))
Aj o tejto téme píšeme v novom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián