Práce na obnove trnavskej pešej zóny meškajú

  • Spravodajstvo
  • 23. augusta 2013, 12:02
  • Autor:sita/red(i)

Dodávateľ prác druhej etapy obnovy pešej zóny v Trnave mierne mešká. Časť Hlavnej ulice od radnice po Zámočnícku ulicu mala byť podľa harmonogramu prác dokončená do 8. septembra, stavbári však majú sklz.

„Časť meškania zapríčinili objektívne príčiny, pretože bolo potrebné konzultovať niektoré nálezy s archeológom, za ďalšiu časť meškania môže dodávateľ,“ povedal hovorca radnice Pavol Tomašovič. Trnavský jarmok sa začína vo štvrtok 12. septembra, meškanie prác na pešej zóne nebude mať naň žiadny vplyv. Organizačný štáb jarmoku v tomto roku s využitím pešej zóny ani nerátal, preto sa na jeho organizácii nič nemení. Tomašovič dodal, že mestský úrad zatiaľ neprebral ani práce z prvej etapy, ktorá zahŕňa krátky úsek od divadla po radnicu. V súčasnosti vedenie mesta uvažuje o objednávke ďalších prác, ktoré by mala tvoriť obnova povrchu priľahlej Zámočníckej ulice.
Obnova pešej zóny v Trnave sa po rokoch sľubov začala v apríli tohto roka, podľa zmluvy má byť celá dokončená v máji 2014. Verejnú súťaž na dodávateľa vyhralo konzorcium firiem vedené spoločnosťou OHL ŽS z Brna s cenou takmer dva milióny eur, čo je o štyridsať percent menej, ako bola predpokladaná cena.
Autormi projektu obnovy verejných priestorov Hlavnej ulice v Trnave sú Dušan a Christo Dókovci. Projekt ráta s kompletnou výmenou povrchov ulice, mobiliáru, ale aj s výmenou zelene, vrátane všetkých stromov. Pešia zóna bude po dĺžke rozčlenená na tri pruhy. Jej dominantou má byť voda v dvoch okrasných fontánach. Zelene bude po novom o niečo menej, pretože projekt ráta s menšími ostrovčekmi okrasnej zelene.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián