TRNAVA: Trnavatourism chce turistov prilákať vínom

  • Spravodajstvo
  • 22. augusta 2013, 12:31
  • Autor:sita (t)

Vinári z Trnavy a okolia otvoria počas jesene svoje vinice a pivnice pre turistov. Na víno chce návštevníkov do Trnavy prilákať oblastná organizácia cestovného ruchu Trnavatourism. Turisti tak budú môcť priamo vo vinárstvach vidieť, ako sa kráľovský nápoj vyrába, ale aj skúsiť, ako v autentickom prostredí viníc či pivníc chutí.

,,Od septembra až do konca novembra ponúkneme vždy v sobotu návštevu dvoch vinárstiev. Návštevníci uvidia vinice alebo pivnice, stretnú sa s majstrami vinármi, samozrejme, súčasťou návštevy budú degustácie,“ povedala riaditeľka Trnavatourism Petra Blažejová. Zákulisie výroby vína priblížia známe špičkové vinárstva, ale aj malé rodinné podniky. Veľkým sviatkom vína bude v Trnave Deň vínnych pivníc, počas ktorého bude otvorených asi tridsať stredovekých podzemných priestorov. Väčšina z nich, ako je napríklad pôvodne dvojpodlažná pivnica na rohu Divadelnej a Františkánskej ulice, býva pre verejnosť sprístupnená len raz do roka.

Trnavatourism ponúka pre turistov podľa Blažejovej aj tradičné prehliadky mesta, zamerané na sakrálne pamiatky. Sprievodcovia malým Rímom zavedú návštevníkov do Katedrály sv. Jána Krstiteľa a Baziliky sv. Mikuláša, prípadne aj do niektorých ďalších kostolov v centre mesta. Priblížia však aj bohatú vinársku minulosť Trnavy a okolia, ktorá bola v uplynulých desaťročiach zabudnutá. V prípade víkendových pobytov ponúka oblastná organizácia cestovného ruchu výlet do Smoleníc, kde je otvorená jaskyňa Driny, jediná jaskyňa v západnej časti Slovenska, v ponuke je však aj prehliadka Smolenického zámku a ďalších turistických zaujímavostí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián