Povodie Váhu plánuje dočistiť Kocurický kanál

  • Spravodajstvo
  • 22. augusta 2013, 07:51
  • Autor:red

Mesto Piešťany v spolupráci so Slovenským vodohospodárskym podnikom (SVP) zabezpečilo vyčistenie toku a brehov Kocurického kanála a tiež časti s názvom Veľká Pusta. Práce pre prietočnosť kanála vykonali ešte na jeseň roku 2012 a zopakovali ich v apríli 2013. V súčasnosti čaká na čistenie časť kanála pri miestnom družstve.

Téma zanesených a nedostatočne vyčistených kocurických kanálov a kolísanie hladiny podzemnej vody v tejto mestskej časti rezonovala počas júnového a júlového stretnutia zastupiteľstva, v bode pripomienky občanov.

Prednostka radnice Denisa Bartošová pre Piešťanský týždeň vysvetlila situáciu: „Kanál, ktorý sa napája do Dudváhu, a kanál Veľká Pusta sa nachádzajú na mestských pozemkoch. Kocurický kanál patrí do správy SVP, teda my nezabezpečujeme jeho údržbu. Mesto prostredníctvom úradu práce zorganizovalo brigádu a prostredníctvom verejnoprospešných pracovníkov urobilo kus roboty. Vyčistili sa brehy, vyrezali nálety a prečistil sa aj tok kanála od nánosov. Biohmotu sme nadrvili a ostatný odpad odviezli.
O tejto téme sa viac dozviete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián