Jaroslav Baláž na pretekoch vznášadiel v Južnej Kórei

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. augusta 2013, 15:08
  • Autor:M. Bábiková

Počas prvého augustového víkendu sa po prvýkrát v histórii konali na juhokórejskom ostrove Wando-gun medzinárodné vytrvalostné a rýchlostné preteky vznášadiel. Pretekov sa zúčastnilo 19 domácich a 14 zahraničných súťažiacich z jedenástich krajín celého sveta, ktorých si vybral organizátor podujatia podľa dosiahnutých najlepších výsledkov na medzinárodných súťažiach. Medzi touto elitou bol aj člen Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany Jaroslav Baláž.

Hlavným cieľom podujatia bolo spropagovanie vznášadiel a tohto športu v regióne, získanie skúseností pre domácich jazdcov, snaha vychovať novú generáciu športovcov, ale aj získanie skúseností s organizovaním medzinárodných podujatí s výhľadom na usporiadanie majstrovstiev sveta v budúcnosti.
Najväčším problémom počas podujatia boli problémy s funkčnosťou a spoľahlivosťou samotných vznášadiel, ktoré pre súťažiacich zabezpečoval domáci klub. Tu sa najviac prejavili prakticky žiadne skúsenosti s technikou vznášadiel. Z toho dôvodu súťaž pokračovala po prvom dni ako exhibícia.
Napriek tomu a aj vďaka veľkému úsiliu organizátorov prvé medzinárodné preteky v Južnej Kórei splnili cieľ a vzbudili záujem o tento šport. Taktiež domáci nováčikovia si odniesli od skúsených kolegov neoceniteľné skúsenosti, ktoré im pomôžu rýchlejšie dobehnúť konkurenciu. Je veľmi pravdepodobné, že v krátkej dobe budeme môcť privítať kórejských jazdcov aj na podujatiach Svetovej, ale i Európskej vznášadlovej federácie, ktoré piešťanský klub dlhé roky organizuje na Slovensku aj v Česku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana