Patrik Gunda reprezentuje SR v americkom futbale

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. augusta 2013, 11:43
  • Autor:th

V sobotu sa v Bratislave uskutočnil prípravný zápas a federálne derby amerického futbalu pod názvom Federal Bowl, na ktorý sa prišlo pozrieť 3500 divákov. Stretli sa v ňom reprezentácie Slovenska a Českej republiky a zmerali si sily v tomto na Slovensku netradičnom športe. Do slovenskej reprezentácie sa dostal aj Piešťanec Patrik Gunda (22). Bývalý hokejista sa americkému futbalu venuje rok a už sa mu podaril takýto úspech.

 ► Patrik, aký bol Federal Bowl?
– Bol to priateľský zápas proti Česku, ktoré sa pripravuje na majstrovstvá Európy B-skupiny. Zo začiatku sme hrali vyrovnane, no potom sa prejavila ich vyzretosť a začali nad nami dominovať. Zápas sme prehrali 6:38. Výsledok vyzerá pre laika strašidelne, ale keď to prirovnám k hokeju, je to niečo ako 1:5. Diváci vytvorili super atmosféru a napriek prehre sa odvďačili potleskom.
► Boli Česi takým jednoznačne lepším súperom?
– Tréner Kocian povedal po zápase skvelú vec, že hráme americký futbal, ale nežijeme v americkom filme. Bolo by krásne vyhrať nad súperom ako Česko, ale bol by to úspech náhodný, pretože je výkonnostne vyššie. Reprezentácia sa buduje. Bude to trvať dlhšie, ale môžu sa vybudovať pevné základy pre tento šport a ďalšie generácie hráčov už budú mať podmienky na lepšie výsledky. Ja verím, že to zastihne aj mňa.

► Vám sa ako darilo?
– Ja som odohral všetky kick a punt returny a nabehal som 50-60 yardov. Na pozíciu running backa, ktorú hrávam v Trnave, som sa, žiaľ, nedostal. Trénoval som ju celý kemp, tak sa na mňa nalepilo veľa skúseností a verím, že v najbližšom „repre“ zápase sa mi podarí presadiť aj na tejto pozícii. Zo začiatku som cítil miernu nervozitu a zodpovednosť, ale po prvej rane to opadlo a bol som v pohode.

Viac sa o Patrikovi Gundovi dočítate vo veľkom rozhovore v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina